Sa Portugalijom za samopouzdanje

Iako utakmica sa Portugalijom nema rezultatski značaj, ekipa Srbije svim srcem želi pobedu. "Sa puno optimizma ulazimo u meč", rekao je selektor Ćurčić. Neophodno nam je samopouzdanje pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, smatra Nemanja Matić.

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić veruje da njegov tim može da pobedi Portugaliju na kraju kvalfikacija za prvenstvo Evrope, iako priznaje da je ekipa emotivno ispražnjena posle meča u Albaniji.

"Napadaćemo i branićemo se sutra, svaka pobeda u kvalifikacijama mi je najlepši utisak. Portugalija ima kvalitet da napravi nešto više na prvenstvu Evrope. Ovaj meč je veliki izazov za nas, spremamo se za to i uradićemo sve da nadigramo Portugaliju. Svaka pobeda nam znači"“, rekao je Ćurčić na konferenciji za medije.

Portugalija je sa pet uzastopnih trijumfa obezbedila prvo mesto I grupe, što je prema Ćurčiću sasvim zasluženo.

Prema njegovim rečima, ekipa je fizički i emotivno ispražnjena posle pobede nad Albanijom (2:0) u Elbasanu.

"To ne bi trebalo da bude alibi, svih 24 igrača su veoma emotivno doživeli utakmicu u Albaniji. Od prošlosti se ne živi i moramo da se dokazujemo. Bilo bi lepo da je to bila poslednja utakmica, kako bismo mogli da uživamo", rekao je Ćurčić.

Fudbaleri Srbije su poslednji put selekciju iz vrha evropskog fudbala savladali 2010. godine - Nemačku na Svetskom prvenstvu, ali Ćurčić veruje da je došlo vreme da se prekine tradicija.

"Iskreno se nadam i sa puno optimizma ulazimo u meč da pobedimo. Pobeda protiv Albanije vratila nam je samopozdanje i veru u narednim kvalfikacijama"“, poručio je Ćurčić.

Nemanja Matić, koji se afirmisao u lisabonskoj Benfiki, nije siguran da će igrati protiv Portugalije.

"Bio sam na terapijama i sutra ćemo doneti odluku da li ću igrati. Za sada, verovatnoća da zaigram u procentima iznosi 50:50. Ovo je veoma bitna utakmica za nas, Portugalija je velika ekipa i na nama je da pokažemo da smo dobri"“, rekao je Matić.

Fudbaler Čelsija veruje da je ekipi potrebna pobeda protiv Portugalije u meču koji nema takmičarski značaj, kako bi sebi dokazala da može da igra dobro.

"Ova utakmica ništa neće rešiti, ali je veoma bitno da sebi dokažemo da možemo da igramo dobro. Portugalija je odlična ekipa i biće veliki izazov. Neophodno nam je da dobijemo samopouzdanje pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", rekao je Matić.

Gosti će igrati oslabljeni, bez Kristijana Ronalda, Tijaga i Rikarda Karvalja, a Matić je ocenio da to neće biti olakšavajuća okolnost za Srbiju.

"Šansu će dobiti neki koji nisu dosad, želeće da se dokažu, tražiće priliku da se pokažu u što boljem svetlu. Ne smatram da će izostanak nekog igrača uticati na njihovu igru", kazao je Matić.

Kada je reč o Kristijanu Ronaldu, Matić je rekao da je on jedan od najboljih fudbalera sveta.

"Ronaldovo odsustvo je plus za nas, jednom sam igrao protiv njega i to je bilo odlično iskustvo. I mi ćemo igrati bez našeg kapitena Branislava Ivanovića, tako da smo tu 1:1", rekao je Matić.

Utakmica kvalifikacija za Prvenstvo Evrope između Srbije i Portugalije igra se u nedelju od 18 sati na stadionu Partizana.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи