Читај ми!

Vučić: Ne idem na utakmicu jer se sve politizovalo

Premijer Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se sve u vezi sa utakmicom Srbija – Albanija politizovalo, i da je to jedan od razloga što ne ide u Albaniju da bodri naše fudbalere.

Premijer Vučić je rekao da je u saopštenju o tome što ne ide na utakmicu dao umirujuću izjavu i da nije stavio na papir sve ono što je hteo da kaže.

Naglasio je da njegova odluka da ne ide u Elbasan nije doneta iz bezbednosnih razloga, jer njega to ne zanima i precizirao da ukoliko predsednik vlade jedne države negde dolazi moraju biti ispunjeni određeni uslovi, a nisu. 

"Da bi se predsednik Vlade Srbije pojavio negde neki uslovi moraju da budu ispunjeni. Zanima me da li će neko poštovati Srbiju", naveo je Vučić, koji je prethodno razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom.

"Nisam dobio garancije da tamo neće biti ljudi o kojima sam govorio. Nisam otišao jer bi Srbija bila ponižena", rekao je Vučić i dodao da ga bezbednosni razlozi ne zanimaju, niti to što "neki magarac" preti njegovim "naočarima iz Srebrenice". 

Odgovarajući na pitanje, kakve će biti konsekvence albanskom ambasadoru Iliru Boćki, koji nije hteo da primi protestnu notu Ministarstva spoljnih poslova zbog kamenovanja autobusa, premijer je rekao da niko od visokih zvaničnika narednih šest meseci neće moći da se sastane sa ambasadorom Albanije.

Vučić je naveo da je ambasador postupio nediplomatski, da ambasadori imaju pravo na takvu reakciju, a da Srbija može da ih u tom slučaju proglasi personom non grata ili da šest meseci ne bude u kontaktu sa predstavnicima Srbije.

"Moja odluka je da ne kvarimo odnose na taj način i šest meseci neće moći da dođe do mene, ni do drugih zvaničnika. Takvo ponašanje ne može da se toleriše", rekao je Vučić.

Premijer kaže da želi da razume Albance, jer su oni hteli da pošalju najbolju sliku a ne takav incident, ali da to ni na koji način ne može da opravda nediplomatske poteze albanskog ambasadora.

Kada je reč o kamenovanju autobusa srpske reprezentacije u Tirani, Vučić je rekao da je bilo desetak kamena i nekulturnog ponašanja. 

Vučić je dodao da se saradnja sa Albanijom nastavlja, da naši stududenti borave u Tirani, kao i da će i on primiti albanske studente u Beogradu. 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара