Partizan proslavio 70. rođendan

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Beogradu Fudbalski klub Partizan proslavio je jubilej, 70 godina od osnivanja. Prevazišli smo želje osnivača, poručio je predsednik Popović.

Predsednik kluba Zoran Popović rekao je pozdravljajući mnogobrojne zvanice da je Partizan u proteklih sedam decenija "prevazišao želje osnivača".

"Partizan je bio i biće jači od svih i od svega. Ljubav prema klubu postala je definicija u njenom najčistijem izvoru, zbog toga jačamo i verujemo u sebe. Partizan su ljudi, navijači, sportisti, svi koji su mu nesebično predavali ljubav", rekao je Popović a prenosi Tanjug.

On je istakao da su za uspehe i slavu crno-belih svi zasluženi, i bivši i sadašnji članovi kluba.

"Sopstvenu istoriju i tradiciju obeleževano i poštujemo, ali idemo dalje ukorak s vremenom. Naša najveća pobeda upravo je ova proslava, trajnost i postojanje i dalje. Partizan je večan, zbog njega zaboravimo na sebe, dajmo crno-belima sve što možemo. Da širimo ljubav i radost, zbog toga i postojimo, bićemo nagrađeni slavom. Živeo Partizan", kazao je Popović nakon što je podsetio na bogatu istoriju trofejnog kluba.

Kapiten fudbalera crno-belih Saša Ilić čestitao je 70. rođendan Sportskom društvu Partizan i poželeo mnogo trofeja u budućnosti.

"Mnogo titula dolazi iz SD Partizan, a nadam se da će ih biti sve više u budućnosti. Velika je čast biti navijač Partizana i biti prisutan ovde. Ovo je veličanstvena predstava kroz koju smo videli celu istoriju Partizana", rekao je Ilić, izrazivši uverenjenje da će njegov klub biti u vrhu sprskog fudbala i u narednom periodu.

U okviru proslave jubileja emitovan je i dokumentarni film Dragana Bjelogrlića u kojem su prikazani najznačajniji trenuci Partizana tokom 70 godina postojanja.

Svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu prisustvovale su brojne zvanice, bivše i sadašnje legende kluba, predstavnici sportskog, kulturnog i javnog života Srbije, među kojima prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи