Читај ми!

Ćurčić: Daćemo sve od sebe u Albaniji, Matić neizvestan

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da će igrači dati maksimum i na pravi način predstavljati zemlju na poslednja dva meča u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope protiv Albanije i Portugalije. Selektor je dodao da je učešće Nemanje Matića neizvesno za ovaj duel.

"Pred nama su dve poslednje utakmice u ovom ciklusu, koje su od velikog značaja, iako nemamo šanse za EP. Gostovanje u Albaniji najteže, svesni smo važnosti tog meča i siguran sam sa će igrači dati sve od sebe i da će biti pravi ambasadori Srbije. Posle toga sledi duel sa Portugalilcima koji su najkvalitetniji u našoj grupi", izjavio je Ćurčić na konferenciji za medije u Kući fudbala a prenosi Tanjug.

On je napomenuo da ekipa ima priličnih problema sa povredama, pored Nastasića, Maksimovića, Kostića i Markovića novi problem je povreda Matića.

"Videćemo sutra (ponedeljak) kad dođe kako stoje stvari, ali ne mogu ništa da prejudiciram. Ako ne bude spreman za Albaniju, sigurno će igrati protiv Portugalije, bar su take prve procene", naveo je Ćurčić i naglasio da je pozivanjem Milinković Savića i Dmitrovića nastavljen trend uključivanja mladih u A tim.

Prema njegovim rečima Albanci imaju veliki motiv, jer ih pobeda prvi put vodi na EP.

"Dobro smo ih analizirali, čeka nas zahtevna i teška utakmica. Imaju kvalitetne pojedince, igraju u jakim ligama, ali su pre svega jaki kao kolektiv", poručio je Ćurčić. On je dodao da se ne plaši za svoju poziciju, da je fokusiran na sportski deo i da u ovoj zemlji ne postoji čovek koji više želi pobedu od njega.

"Siguran sam da će Albanci dobro organizovati meč i da će se sve rešavati tokom 90 minuta na terenu", poručio je Ćurčić.

Selektor je objasnio da je Nemanja Maksimović budućnost srpskog fudbala i da će fudbaler Astane sigurno uskoro dobiti šansu, iako je sada u mladoj reprezentaciji.

Fudbalska reprezentacija Srbije 8. oktobra igra u Elbasanu protiv Albanije, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuje Portugaliju. Naša reprezentacija izgubila je sve šanse da se nađe na završnom turniru Prvenstva Evrope, koje će se sledeće godine održati u Francuskoj.

Za naredne akcije, selektor Radovan Ćurčić pozvao je sledeće igrače:

Golmani: Vladimir Stojković (Makabi, Haifa), Predrag Rajković (Makabi, Tel Aviv), Marko Dmitrović (Alkorkon)

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Nenad Tomović (Fjorentina), Marko Petković (C. zvezda), Stefan Mitrović (Gent), Uroš Spajić (Tuluz), Duško Tošić (Bešiktaš), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Anderleht)

Vezni red: Nemanja Matić (Čelsi), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Olimpijakos), Nemanja Gudelj (Ajaks), Adem Ljajić (Inter), Sergej Milinković Savić (Lacio), Darko Brašanac (Partizan), Zoran Tošić (CSKA, Moskva), Andrija Živković (Partizan), Dušan Tadić (Sauthemton)

Napadači: Miralem Sulejmani (Jang Bojs), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Petar Škuletić (Lokomotiva, Moskva).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво