Pet golova Aguera, novi poraz Čelsija

Da nije bilo Serhija Aguera možda bi Njukasl i osvojio neki bod u Mančesteru. Ali, Argentinac je za 20 minuta postigao neverovatnih pet golova! Mitrovićev prvenac u Premijer ligi. Novi poraz Čelsija. Matić ušao u 46. minutu, Morinjo ga zamenio 25 minuta kasnije.

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su ekipu Njukasla sa 6:1 (1:1) u 8. kolu engleske Premijer lige.

Gosti su poveli prvim golom Aleksandra Mitrovića u Premijer ligi, ali se kasnije za samo 20 minuta Serhio Aguero pet puta upisao u strelce i izrastao u junaka meča na Etihadu.

Pre Argentinca pet golova u jednoj premijerligaškoj utakmici postigli su još Dimitar Berbatov, Džermejn Defo, Alan Širer i Endi Kol.

Aguero je postigao ukupno šest golova ove sezone u Premijer ligi, koliko je postigao i Njukasl. On je postigao ukupno 84 gola u Ligi i izjednačio se sa Kristijanom Ronaldom i Karlosom Tevesom.

Sjajnu partiju pružio je i Kevin de Brujne, asistent kod dva gola i egzekutor jednog.

Kod Njukasla Mitrović je odigrao ceo meč i propustio je zicer da se proslavi kod vođstva svog tima, dok je Aleksandar Kolarov za domaće takođe odigrao svih 90 minuta.

Ekipa Manuela Pelegrinija je slavila prvi put posle dva vezana poraza i bar do sutra preuzela prvo mesto od rivala Junajteda.

Novi trijuimf zabeležili su fudbaleri Lestera na gostovanju u Noriču rezultatom 2:1, koji ih vraća u vrh tabele i na deobu treće pozicije sa Kristal palasom, koji je savladao VBA sa 2:0.

Kristal palas je tokom celog meča imao inicijativu koja je tek u drugom delu meča donela rezultat. Joan Kabaj je u 68. minutu dobio loptu na levom boku, odakle ju je uputio u peterac, a tamo je iz drugog plana utrčao Janik Bolasi, koji ju je glavom spustio u mrežu VBA.

I posle stečenog vođstva, Kristal palas je nastavio sa inicijativom, a u 88. minutu Kris Brant je u šesnaestercu oborio Vilfreda Zahu, koji je odlično prošao po desnom boku, a arbitar je dosudio penal za domaćina. Sigurno je jedanaesterac izveo Kabaj.

Veliku priliku da slavi propustio je Bornmaut pošto je Glen Mari promašio penal u finišu meča protiv Votforda - 1:1. Pobednika nije bilo u susretu Sandelenda i Vest Hema - 2:2.

Fudbaleri Sautemptona zadali su novi udarac Čelsiju, pošto su slavili sa 3:1 u gostima.

Krizi u Čelsiju se ne nazire kraj, pošto je Sautempton slavio nakon preokreta, golovima Stivena Dejvisa, Sadija Manea i Gracijana Pelea. Prethodno je fantastičan gol iz "slobodnjaka" za Čelsi postigao Vilijan.

Sautempton je slavio na Stamford Bridžu prvi put posle 13 godina, za šta je najzaslužniji bio Italijan Pele. Očajna odbrana "plavaca" nije imala rešenje za snažnog napadača, a pored gola Pele je upisao i dve lucidne asistencije.

Solidan doprinos pobedi "svetaca" doneo je Dušan Tadić, igrao je do 78. minuta i propustio jednu odličnu priliku da se upiše u strelce.

Da je Žoze Morinjo ove sezone totalno izgubio kontrolu govori i podatak da je Nemanju Matića izveo nakon što je kao rezervista proveo na terenu 20 minuta. Njegov saigrač Branislav Ivanović odigrao je ceo meč, ali se uklopio u sivilo poslednje linije tima.

Londonski tim je zabeležio najgori start u istoriji kluba i već četvrti poraz u engleskom šampionatu.

Rezultati i strelci:

Kristal palas - Vest Bromvič Albion 2:0 (Bolasi 68, Kabaj 89)

Mančester siti - Njukasl 6:1 (Aguero 42, 49, 50, 60, 62, De Brujne 53. - Mitrović 18)

Aston Vila - Stouk 0:1 (Arnautović 55)

Bornmaut - Votford 1:1 (Mari 28. - Igalo 45)

Norič - Lester 1:2 (Mbokani 68. - Vardi 28. penal, Šlup 47)

Sanderlend - Vest Hem 2:2 (Flečer 10, Lens 22. - Dženkinson 45+1, Paje 60)

Čelsi - Sautempton 1:3 (Vilijan 10. - Dejvis 44, Mane 62, Pele 70)

Sutra:

Everton - Liverpul (14.30)

Arsenal - Mančester junajted (17)

Svonsi - Totenhem (17)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво