Читај ми!

"Nedostatak podrške FA otežava život žena u fudbalu"

Bivša doktorka Čelsija Eva Karneiro rekla je da Fudbalski savez Engleske (FA) ne uspeva da se izbori sa seksizmom i da na taj način otežava život žena u fudbalu.

"Bila sam začuđena što sam preko medija saznala da FA ispituje događaj sa utakmice odigrane 8. oktobra. Ni u jednom trenutku FA nije zatražio od mene da dam izjavu. Pitam se da li je ovo bila istraga iz čiste formalnosti. Ovo je možda jedina istraga u Engleskoj u kojoj iskaz pojedinca uključenog u incident nije relevantan. Nedostatak podrške FA čine život žena u fudbalu teškim", rekla je Karnenirova.

Karneirovoj je uloga u Čelsiju znatno smanjena posle incidenta na utakmici sa Svonsijem u avgustu (2:2), kada je u završnici meča utrčala na teren da pomogne Edenu Azaru.

Na snimcima utakmice utvrđeno je da je trener "plavaca" Žoze Morinjo izneo niz uvreda na račun doktorke i fizioterapeuta Džona Ferna jer su istrčali na teren.

FA je istragom utvrdio da Morinjo nije koristio diskriminirajući rečnik, pa mu nije određena suspenzija.

"Njihov izbor da ignorišu neke od dokaza sigurno neće uticati na ishod nalaza. Na snimcima se jasno čuju seksualne uvrede", rekla je Karneirova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи