Totenhem razbio "građane", Junajted kolo vodi

Čudesno poluvreme donelo je Totenhemu istu takvu pobedu na Vajt Hart Lejnu protiv Mančester Sitija 4:1. Junajted na čelu tabele prvi put od odlaska Aleksa Fergusona. Arsenal silovit protiv Lestera, het-trik Aleksisa Sančeza. Tadić strelac u pobedi Sautemptona. Dva gola oporavljenog Danijela Staridža u pobedi Liverpula nad Aston Vilom 3:2. Prokletstvo Žozea Morinja u Njukaslu se nastavlja.

Siti, koji je u meč ušao ka lider na tabeli Premijer lige, meč je počeo sa Vilijem Kabaljerom na golu i bez kapitena Vinsenta Kompanija, koji nije bio spreman za meč. Tim Manuela Pelegrinija je svejedno bolje počeo duel. Ugo Ljoris je bio prinuđen nekoliko puta da kvalitetno interveniše, pre nego što je Kevin De Brujne postigao gol iz, čini se nakon nekoliko usporenih snimaka,ipak nedozvoljene pozicije.

Ova sudija greška, ako ju je zaista bilo, vrlo brzo je neutralisana sa nekoliko vrlo problematičnih odluka u korist domaćina.

Prva takva je bila akcija nakon koje je Erik Dajer postigao izjednačujući gol za Totenhem, neposredno pre odlaska na odmor. Gotovo čim su se fudbaleri vratili na teren, Kabaljero je otišao tamo gde nikako nije smeo da bude prilikom prekida, što je iskoristio Belgijanac Tobi Aldervereld.

Deset minuta kasnije Kejn je pokupio loptu, nakon što se ova odbila od prečke posle udarca Eriksena iz slobodnog udarca, a zatim je poslao u mrežu. I ovde je utisak da je reč bio o ofsajdu.

U samom finišu, Argentinac Erik Lamela je poslao još jednu loptu pored zemljaka na golu gostiju i tako kompletirao vrlo ubedljivu, ali i pored svega zasluženu pobedu Totenhema koji je bio zaista sjajan, posebno u drugom delu meča.

Fudbaleri Mančester Junajteda preuzeli su vođstvo na tabeli Premijer lige savladavši danas kod kuće ekipu Sanderlenda sa 3:0, dok je Arsenal na gostujućem terenu srušio Lester (5:2), u utakmicama 7. kola.

Tim Luja van Gala nastavio je sa dobrim igrama, zabeležio petu pobedu i na pravi način iskoristio debakl gradskog rivala Mančester Sitija.

Junajted je postigao golove u najvažnijim trenucima meča na Old Trafordu, pred sam kraj prvog i početkom drugog poluvremena, pa je bez većih problema osigurao važan trijumf.

Slavni klub zaseo je na čelo Premijer lige prvi put otkako se povukao lenendarni menadžer Aleks Ferguson, a ima bod prednosti nad Sitijem.

"Tobdžije" su bile raspucane na gostovanju u Lesteru, gde je briljirao trostruki strelac Aleksis Sančez, tako da je ekipa Arsena Vengera ozbiljno zakoračila u borbu za titulu, jer sada zaostaje samo tri boda za liderom.

Srpski napadač Dušan Tadić bio je jedan od boljih u pobedi Sautemptona nad Svonsijem (3:1), postigao je drugi gol, a igrao je do 74. minuta.

Liverpul je teško došao do pobede protiv Aston Vile (3:2), dok je Vest Hem tek u sudijskoj nadoknadi iščupao bod u susretu sa Noričem (2:2). 

U poslednjem današnjem meču u Premijer ligi, Njukasl i Čelsi su odigrali nerešeno 2:2. 

Žoze Morinjo nije slavio nikada u Njukaslu u karijeri, ali je danas srećan što nije izbegao poraz. 

Njukasl je vodio sa 2:0 golovima Ajozea Pereza i Vajnalduma do 79. minuta, kada je, spektakularnim udarcem Ramires smanjio rezultat. Četiri minuta pre kraja, Vilijan je postigao gol za izjednačenje. 

Aleksandar Mitrović je igrao do 85. minuta, a u timu Čelsija Bane Ivanović čitav meč, a Nemanja Matić do 61. minuta. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво