Читај ми!

Božović: Možda napravimo svetski rekord u broju pobeda...

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović nada se da će crveno-beli nastaviti sa dobrim partijama i da će posle utakmice sa Novim Pazarom upisati osmu pobedu zaredom u Superligi. Aleksandar Luković od prvog minuta na terenu. Trener Pazaraca Dodić: "Teško da će biti 0:0."

"Još jedan ispit za nas, koji moramo da položimo, posebno što igramo na našem terenu. Svesni smo da neće biti lako, Novi Pazar nije poklon, ali nadam se da ćemo nastaviti sa trijumfima", rekao je Božović.

Crnogorski stručnjak poručio je da ne očekuje da će ekipa pobeđivati stalno, ali da će učiniti sve da forma potraje.

"Očekujem da ćemo neku utakmicu remizirati ili izgubiti, jer je statistički nemoguće pobeđivati stalno. Ne očekujem krizu igre, već da ćemo biti sve spremniji. Trudićemo se da nam forma potraje, a možda napravimo i svetski rekord bez poraza, videćemo.. Ipak, 15 bodova prednosti ništa ne garantuje zbog sistema takmičenja, oni se dele i svaka ekipa imaće svoju šansu".

On ističe da je svestan da se od Crvene zvezde očekuju samo pobede.

"Ovo je klub koji interesuju samo pobede. Publika je nekad nezadovoljna i kada pobediš uz lošu igru, ali i kada izgubiš i boriš se. Moramo da gledamo sebe i pokušamo da produžimo seriju", naveo je Božović.

U sastavu za sutrašnji duel biće oporavljeni Aleksandar Luković, koji će zameniti suspendovanog Vukašina Jovanovića.

"Odlučili smo ko će zameniti suspendovanog Srnića i Jovanovića. Luković će predvoditi tim sa kapitenskom trakom", zaključio je Božović.

Dodić: Teško da će biti 0:0

Trener fudbalera Novog Pazara Mladen Dodić rekao da je utakmica protiv Crvene zvezde u Beogradu najbolja prilika da se njegovi igrači pokažu na teškom gostovanju.

"Crveno-beli beleže dobre rezultate i efikasni su. Snagu su pokazali u derbiju, ali i na takozvanim malim utakmicama. Oni su sa svojim adutima i navijačima uvek favoriti na Marakani, a predstojeći duel nama je motiv sam po sebi. Nadam se da ćemo odigrati hrabro, odvažno i taktički disciplinovano, agresivno kao tokom prethodne dve utakmice na našem terenu", rekao je Dodić novinarima na Gradskom stadionu.

"Biće teško, treba da odigramo dobro u denanzivi, ali i da damo gol. S obzirom na njihovu efikasnost, teško da će krajnji rezultat biti 0:0", ocenio je Dodić.

Trener Pazara tvrdi da nije iznenađen serijom Crvene zvezde od sedam pobeda u nizu.

"Imaju odličan stručni štab na čelu sa Grofom (Miodragom Božovićem). On zna da sav pritisak prebaci na sebe, videlo se i u derbiju. Igraju opušteno i koncentrisano, urađena je odlična selekcija u prelaznom roku. Napravili su dobru i brzu ekipu, uz momenat koji je doneo sam Božović", rekao je Dodić.

"Imaju kontinuitet. Ne samo protiv Novog Pazara, bili su favoriti i pred meč s Partizanom, koji je uz njih najbolja domaća ekipa. Posle dužeg vremena, odigrali su međusobni duel na evropskom nivou, zahvaljujući i Zvezdi i Partizanu", dodao je on.
Novopazarci će u Beogradu biti lišeni pomoći štopera Miloša Tintora, koji pauzira zbog žutih kartona, kao i povređenog veziste Ivana Todorovića.

"Naš poslednji trening prošao je u senci povrede Todorovića, iskočilo mu je rame i procena je da će pauzirati od sedam do deset dana. S druge strane, potpuno se oporavio (Marko) Đalović, a podigli smo nivo forme i fizičke spreme", istakao je Dodić.

"Tintora će zameniti Trtovac. Došao je da bude pojačanje, ali je imao peh da se lakše povredi i u prethodnim kolima nije konkurisao za sastav. Sada je zdrav i željan igre, ovo je najbolja prilika da posle dužeg vremena obuče dres Pazara", kazao je Dodić.

Utakmica između Crvene zvezde i Novog Pazara igra se u subotu od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи