Terzić: Zvezda će obezbediti evro licencu

Generalni direktor Crvene zvezde u ostavci Zvezdan Terzić poručio je da će klub dati sve od sebe da obezbedi evropsku licencu jer je, kako kaže, plasman u Ligu šampiona najbolji način za finansijski oporavak.

Kontrola Uefe zakazana je za 15. oktobar, samo četiri dana posle predsedničkih izbora, a lider Superlige mora da obezbedi 3,8 miliona evra kako se ne bi ponovila situacija iz 2014. godine, kada je Crvena zvezda izbačena iz Evrope.

"Crvena zvezda je dužna 42 miliona evra, a u tom dugu je sadržan i iznos od 3,8 miliona koji se tiče Uefine licence. Obaveze po pitanju Uefa licence su u martu iznosile preko 11 miliona evra, veliki deo obaveza smo tokom ove godine isplatili i deo reprogramirali. Naš klub je pod posebnim monitoringom zbog uslovne kazne koju imamo od strane Uefe, tako da očekujemo redovan monitoring 15. oktobra. Sve smo to predočili na Upravnom odboru i predložili da se izbori zbog toga održe u decembru po završetku sezone", rekao je Terzić Tanjugu.

On je dodao da je plan bio da se deo duga reprogramira, a deo isplati kroz eskontovanje postojećih ugovora sa Makabijem i Telekomom.

"Bez obzira na zakazane izbore mi ćemo dati sve od sebe da realizujemo zacrtane planove i ispunimo obaveze za Uefa monitoring. Jedino rešenje za konačnu stabilizaciju kluba jeste stvaranje moćnog tima koji će sledećeg leta ući u Ligu šampiona", ističe čelnik Zvezde.

Terzić je poručio da sadašnji sastav crveno-belih ima potencijal da napravi veliki uspeh u Evropi.

"Uz malu dodatnu selekciju u januaru i u junu, imaćemo velike šanse za Ligu šampiona. Ne mogu Ludogorec, Dinamo iz Zagreba ili BATE Borisov da budu sposobniji od Crvene zvezde. Liga šampiona donosi direktnih 15 miliona evra od Uefe, plus prihodi od marketinga i uvećanja tržišne vrednosti igrača. Samo veliki sportski rezultati generišu veliki prihod, to je jedini ispravan put za Crvenu zvezdu, sve ostalo je zaluđivanje i bacanje prašine u oči", zaključio je Terzić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво