Читај ми!

Za pobede, za miran san, za titule, za Partizan!

Jedini preostali srpski predstavnik u Evropi, ekipa Partizana, igra prvi meč u Ligi Evrope. U popularni Hram dolazi holandski AZ Alkmar. Meč u Humskoj počinje u 21.05, uz direktan prenos na RTS-u.

Prvo su bili sjajni. Pobeđivali su redom, igrali tečan i napadački fudbal. Postizali su mnogo golova, nisu primili nijedan. Prvi gol u sezoni Partizan je primio u finišu meča u Bukureštu. Crno-beli su nadigrali Steauu, a iz te dominacije je stigao i gol. Revanš je bio meč koji će Humska dugo pamtiti. Četiri gola u mreži mnogo bogatijeg prvaka Rumunije i prolazak u plej-of za ulazak u Ligu šampiona nakon čitavih pet godina.

Onda, barem u očima dela javnosti, svakako onog glasnijeg dela, više nisu bili tako sjajni. Nakon neshvatljive kolekcije individualnih grešaka, poraženi su u Novom Sadu. Nisu prošli BATE Borisov – zbog gola u gostima. I onda su poraženi u derbiju.

Zbog toga je duel između Partizana i AZ Alkmara, na otvaranju takmičenja u Ligi Evrope, toliko specifičan. Zbog konteksta u kome se igra. Šampion Srbije igra ne samo za prvu pobedu u grupnoj fazi takmičenja još od 2009. godine, protiv izuzetno jakog protivnika iz jedne izuzetno jake lige, već i za povratak mira u kući.

Dobar rezultat (postoje različite interpretacije šta on tačno znači) vratio bi samopouzdanje timu i u nastavku borbe za odbranu titule.

Trener Zoran Milinković je priznao grešku i preuzeo krivicu za poraz u 149. večitom derbiju. Pokušao je, kako sam kaže, da iznenadi rivala promenom formacije, taktike uopšte, ali sasvim je jasno da njegov naum nije uspeo. I tako dolazimo do još jedne stvari za koju danas igraju fudbaleri Partizana – ostanak trenera. Bez obzira na to što je vrlo neprijatno, i suštinski jako nefer, pričati o statusu šefa stručnog štaba na takav način i uoči ovakvog meča, nije teško zamisliti da će Milinković zaista napustiti klub kome je doneo titulu prvaka, ako Partizan ne obezbedi pozitivan rezultat.

"Izdržaću. Fokusiran sam na to što radim i ne bih išao van terena. Do mene dolaze neprijatni momenti, ali moram da ih prevaziđem", rekao je Milinković.

"Očekujem reakciju igrača, da pokažu da nisu zaboravili da igraju fudbal i da uz dobru igru nadvise protivnika. Ovo su isti igrači koji su eliminisali Steauu, ostvarili važnu dobit za klub. Verujem u tim i njegov potencijal."

Meč Partizan – AZ Alkmar, u okviru prvog kola Grupe L Lige Evrope, počinje u 21.05 (RTS 1) na stadionu u Humskoj. Atletik Bilbao na San Mamesu dočekuje nemački Augzburg u meču iste grupe.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара