Читај ми!

Milinković: Više je nego očigledno da sam pogrešio

Zoran Milinković je priznao grešku u odabiru formacije, taktike uopšte, u 149. "večitom derbiju". Očekuje da će se Partizan izdići iznad neprijatnog momenta u kome se sada nalazi, da će ponoviti odličnu igru sa starta sezone i savladati AZ Alkmar u uvodnom meču Lige Evrope. Utakmica prvog kola L grupe Lige Evrope između Partizana i AZ Alkmara igra se od 21.05 na stadionu u Humskoj i možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Mnogo su prošli fudbaleri Partizana u poslednja dva meseca. Imali su sjajan početak sezone, blistave partije u domaćem šampionatu i, posebno, kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posle pet godina su uspeli da stignu do plej-ofa za ulazak u najkvalitetnije fudbalsko takmičenje, i to posle impresivne pobede u dvomeču sa Steauom.

Onda, kao u negativu. Poraz od Vojvodine je došao kao posledica nekih zaista neshvatljivih individualnih grešaka. A onda je usledio i mnogo bolniji poraz, onaj od Crvene zvezde u večitom derbiju. Od tada pa do danas, jedan dan pre početka takmičenja u Ligi Evrope i meča sa holandskim AZ Alkmarom, opet se svašta izdešavalo. Ilija Stolica, pomoćnik Zorana Milinkovića, napustio je naprasno stručni štab, u kojem je imao prominentnu i veoma važnu ulogu.

Prema različitim navodima, uprava kluba iz Humske već je počela da traga za zamenom trenera koji je doneo poslednju titulu Partizanu.

Ovo je, dakle, kontekst u kojem fudbaleri šampiona Srbije pokušavaju da stignu do vredne pobede u jednom izuzetno jakom takmičenju, kakvo nedvosmisleno jeste Liga Evrope. U prethodnim sezonama tih pobeda je bilo mizerno malo.

"Za ovu generaciju Partizana naredni meč je veliki izazov. Respektujemo AZ Alkmar. Dosta su promenili tim u odnosu na prošlu sezonu, ali imaće šta da pokažu. Igraju tipičan holandski fudbal, ofanzivan, i neće biti lako. Očekujem reakciju mojih igrača, da pokažu da nisu zaboravili da igraju fudbal i da uz dobru igru nadvise protivnika", rekao je Milinković.

On je poručio da očekuje zanimljivu i neizvesnu utakmicu protiv AZ Alkmara.

"Očekuje nas otvoren meč. Pokušaćemo da prevaziđemo probleme u defanzivi. Svi igrači su spremni. I oporavljeni Fabrisio će biti u sastavu".

Milinković je dodao da je ekipi teško pao poraz minulog vikenda od Crvene zvezde.

"Mi koji smo odrasli ovde znamo šta znači derbi. Mi jesmo profesionalci, ali smo i navijači Partizana. Momci su svesni situacije, ali ona se prevazilazi mukotrpnim radom i dobrim igrama u mečevima koji dolaze. Ne mogu da kažem da je ista atmosfera, jer nije isto kada se pobeđuje ili gubi, ali je dobra. Ima puno da se igra, a neki već misle da je prvenstvo gotovo. Ovo su isti igrači koji su eliminisali Steauu, ostvarili važnu dobit za klub i bez obzira na to ko šta priča, verujem u tim i njegov potencijal", rekao je Milinković.

Veliko pitanje posle 149. večitog derbija jeste odabir sistema u kojem je Partizan igrao. Utisak od koga se ne može pobeći jeste da su crno-beli, koji su prvi put od početka sezone igrali sa dva zadnja vezna u 4-2-3-1 formaciji, bili nedovoljno prisutni na sredini terena. 

"Očekivao sam da ćemo da ih iznenadimo, ali moja procena nije bila dobra. Više je nego očigledno da sam pogrešio", priznao je iskusni stručnjak.

Nije lako treneru Partizana ovih dana. I do njega dolaze glasovi o mogućoj smeni.

"Izdržaću. Fokusiran sam na to što radim i ne bih išao van terena . Do mene dolaze neprijatni momenti, ali moram da ih prevaziđem".

Milinković nije želeo previše da komentariše odlazak Ilije Stolice.

"Zahvalio bih Stolici i poželeo mu puno uspeha u karijeri. Ne bih želeo da duže širim priču zašto je otišao, pravi sagovornik je Ilija", zaključio je Milinković.

Prvotimac crno-belih Marko Jevtović, kao uostalom i svi njegovi saigrači, nada se pobedi nad AZ Alkmarom, timom koji stiže iz vrlo jake holandske Eredivizije.

"Svesni smo da nas očekuje težak meč. AZ je malo lošije ušao u sezonu, ali znamo da su kvalitetan rival. Dobra igra bi nam puno pomogla, kako bismo prevazišli nešto lošije rezultate", naglašava mladi vezista.

Utakmica prvog kola L grupe Lige Evrope između Partizana i AZ Alkmara igra se u četvrtak od 21.05 na stadionu u Humskoj. Prenos pratite na RTS-u.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво