Читај ми!

Novi skandal - albanski fudbaleri sa dron operaterom

Kvalifikacije za prvenstvo Evrope ponovo je obeležio skandal pošto su se fudbaleri Albanije pred utakmicu sa Danskom u Kopenhagenu fotografisali sa čovekom koji je upravljao dronom u Beogradu, zbog čega je prekinuta utakmica sa Srbijom. Ismail Morina, koji se svuda predstavlja i kao "Balista Morina", bio je uz albanske fudbalere i u Danskoj, sa kojima je pozirao za zajedničku fotografiju.

Uz Ismaila Morinu na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama su kapiten albanske reprezentacije Lorik Cana, Škelzen Gaši, Bera Xemšiti, Ermin Lenjani, Elseid Hisaj i Taulant Džaka.

Podsetimo, nezamapćen incident u Beogradu dogodio se u oktobru prošle godine, kada se iznad terena pojavio dron sa zastavom takozvane "Velike Albanije", meč između Srbije i Albanije je prekinut, nakon čega su navijači uleteli na teren i usledili su incidenti.

Posle dugotrajnog procesa Sud za sportsku arbitražu dodelio je Albaniji tri boda, a Srbiji oduzeo tri i kaznio je sa dve utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu.

Ovaj incident je pokrenuo i niz sličnih jer su se posle njega nad sportskim terenima širom sveta počeli pojavljivati dronovi, tako se jedan juče srušio i na tribine stadiona "Luj Armstrong" tokom meča na Ju-Es openu u Njujorku. Srećom, tribine su bile prazne a njujorška policija je kasnije uhapsila jednog učitelja pod sumnjom da je upravljao dronom.

Danska i Albanija odigrali su nerešeno 0:0, a oba tima zadržala su šanse za plasman na prvenstvo Evrope sledeće godine u Francuskoj.

Srbija je večeras pobedila Jermeniju sa 2:0, ali je bez šansi za plasman na kontinentalni šampionat, a u narednoj utakmici gostuje 8. oktobra upravo reprezentaciji Albanije.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво