Читај ми!

Srbija izašla iz minusa, pobedi „Orlova" nije imao ko da aplaudira

Reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Jermenije - 2:0. Golmana Kasparova matirali njegov saigrač Hajrapetjan i Adem Ljajić. Prvoj pobedi „Orlova" nije imao ko da aplaudira, pošto je meč odigran pred praznim tribinama u Novom Sadu.

Najbolji srpski fudbaleri konačno su došli do prve pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nema više nikakve šanse da naše momke gledamo u Francuskoj iduće godine, ali oni nisu samo odradili meč sa Jermenijom, već su se potrudili da konačno upišu pobedu, što su na kraju i uspeli - 2:0.

Početak utakmice protekao je u nezanimljivoj i sporoj igri, a onda je u 8. minutu reprezentacija Srbije imala odličnu priliku da dođe u vođstvo.

Adem Ljajić je posle dobrog prodora po levoj strani sa gol-aut linije uputio povratnu loptu pred gol Jermenije, na nju je natrčao Kostić i, iako je loše zahvatio, ona je pogodila prečku i odbila se na vrh peterca odakle je Mitrović zahvatio "makazicama", ali je prebacio gol gostiju.

Srbija je došla u vođstvo u 22. minutu autogolom Hajrapetjana. Sa leve strane Kostić je uputio snažan centaršut pred gol Jermena, na loptu su natrčali Andrija Živković i Lavon Hajrapetjan, a ona se od noge jermenskog reprezentativca odbila u gol.

Pet minuta nakon vođstva Srbije reprezentativci Jermenije su prvi put ozbiljnije ugrozili gol domaćina. Markos Pizeli je snažno šutirao sa udaljenosti od dvadesetak metara od gola, ali je za malo bio neprecizan, pa Vladimir Stojković nije morao da reaguje.

Već u kontranapadu Srbija je imala najbolju šansu u prvom poluvremenu. Aleksandar Mitrović je posle dobrog pasa Nemanje Matića izbio sam ispred golmana Jermenije, ali je oklevao i na kraju je pod pritiskom dvojice odbrambenih fudbalera gostiju šutirao preko gola.

Mogli su izabranici Radovana Ćurčića da dupliraju prednost i u 41. minutu. Ljajić je posle lepog solo prodora u kome je u nizu prevario trojicu igrača protivničke ekipe, dobro šutirao ka golu Jermenije, a golman gostiju Kasparov se istakao kvalitetnom intervencijom.

U prvoj ozbiljnijoj akciji u drugom poluvremenu Srbija je došla do prednosti od 2:0, a strelac je bio Ljajić. Golu je predhodio solo prodor Kolarova koji je prvo presekao akciju Jermena, a onda po levoj strani sa loptom pretrčao više od pola terena, ušao u šesnaesterac gostiju i šutirao u suprotni ugao, golman Kasparov je uspeo da odbrani njegov šut, ali je na loptu natrčao Ljajić i smestio je u mrežu.

Jermeni su u 80. minutu zamalo stigli do počasnog gola. Sa desne strane, sa aut linije Miktarjan je želeo da uputi centaršut, ali mu je lopta prešla noge i otišla u pravcu Stojkovićevog gola.

Golman srpske reprezentacije reagovao je nespretno, ali na njegovu sreću, lopta koja se odbila od njegovih ruku, završila je u korneru.

Najlepša akcija na utakmici je viđena u 87. minutu. Posle centaršuta sa leve strane Zoran Tošić je lepo zahvatio loptu poluvolejom, ali je pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Pobedom nad Jermenijom, reprezentacija Srbije je konačno izašla iz minusa, u kojem je bila zbog one utakmice sa Albaniom u Beogradu.

Iako se Srbija odavno oprostila od Evropskog prvenstva u Francuskoj, fudbaleri pod vođstvom selektora Radovana Ćurčića su odigrali sasvim pristojan meč, napravili dosta dobrih prilika, ali i pokazali i neke nedostatke, uglavnom u odbrani.

Najvažnije, pokazali su, što je možda bio i najteži zadatak, da za fudbal u Srbije ipak ima nade. Jeste, Srbija neće učestvovati na trećem velikom fudbalskom takmičenju za redom, ali su fudbaleri željom i htenjem pokazali da od njih ne treba odustajati.

Prvu priliku da potvrde da su na pravom putu imaju u ponedeljak, protiv Francuske.

Ovako je protekao meč: 

22.30 - Kraj meča. Srbija je savladala Jermeniju sa 2:0. 

21.55 - GOOOL! Kolarov je probio po strani, šutirao, Kasparov odbranio, ali je lopta stigla do noge Adema Ljajića, kojem nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

21.50 - Počelo je drugo poluvreme. 

21.35 - Poluvreme. Srbija na odmor ide sa jednim golom prednosti. 

21.10 - GOOOL! Srbija vodi, posle ubacivanja Filipa Kostića sa leve strane, Andrija Živković je najsnalažljiviji u šesnaestercu gostiju i, uz pomoć Hajrapetjana, uspeva da smesti loptu u mrežu. Doduše, zvanična odluka Uefe je da je Srbija do prednosti došla autogolom.

20.45 - Počeo je meč u Novom Sadu. Prvi napad imaju gosti iz Jermenije.

20.10 - Poznati su i sastavi timova. Srbija: Stojković, Kolarov, Spajić, Ivanović, Tomović, Matić, Brašanac, Kostić, Ljajić, Živković, Mitrović. Jermenija: Kasparov, Hajrapetjan, Andonijan, Arzumenjan, Mkojan, Miktarjan, Miktrčjan, Ozbiliz, Piseli, Gazarjan, Movsisjan.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи