Читај ми!

"Orlovi" za izlazak iz minusa i povratak ponosa

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Utakmica na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu počinje u 20.45, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Fudbaleri Srbije nalaze se na petom (dakle, poslednjem) mestu I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope sa dva boda minusa. Taj minus je posledica kazne zbog nereda na utakmici sa Albanijom u Beogradu. Ali i da nije te kazne broj bodova koje bi Srbija imala svakako je mizeran – potpuno nesrazmeran objektivnom kvalitetu igrača koji nastupaju za našu selekciju.

Igrači selektora Radovana Ćurčića da ne moraju da se opterećuju odlaskom na Evropsko prvenstvo naredne godine, ali to ne znači da je meč sa Jermenijom lišen rezultatskog značaja. Paradoksalno možda, ali njega sada ima možda više nego ijednom u tekućim kvalifikacijama. To je zbog toga što je današnji meč za A reprezentaciju Srbije defakto početak novog takmičarskog ciklusa. Pobeđivati se mora ako se želi na velika takmičenja (na kojima nas nije bilo od 2010. godine) i što se pre sa time počne, to bolje.

Enorman je psihološki značaj duela u Novom Sadu za naše reprezentativce, ali i za atmosferu koja prati reprezentaciju i kontekst u kome ona igra. 

"U nas se uvukao neki strah, kao da smo izgubili samopouzdanje. Pogled na tabelu najviše dotiče nas igrače. Pobeda bi unela mnogo mira u naše redove", konstatovao je Branislav Ivanović.

"Nama je pobeda protiv Jermenije neophodna da bismo vratili mir u redove", istakao je Aleksandar Kolarov. 

Utakmica protiv Jermenije igra se 20.45 na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu bez prisustva publike zbog kazne Evropske fudbalske unije, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара