Читај ми!

"Orlovi": Od Jermenije počinju pripreme za Mundijal

Na Evropsko prvenstvo Srbija neće ići. Nije išla ni na prethodno Evropsko prvenstvo, kao ni na Svetsko prvenstvo između ova dva Evropska. Ako je postojao trenutak za zaokret u izabranom timu naše zemlje, onda je to sada. To isto misle i naši reprezentativci...

Nemanja Matić je rekao da bi predstojeće utakmice protiv Jermenije i Francuske trebalo da posluže reprezentaciji Srbije kao priprema za novi ciklus takmičenja i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Bez obzira na to što u rezultatskom smislu susret sa Jermenijom ne može mnogo da izmeni naš položaj na tabeli, svoje obaveze shvatamo ozbiljno. To može da bude i naš početak za novi ciklus takmičenja, koji nas očekuje već sledeće godine. Koncentrisani smo stopostotno za meč sa Jermenijom. Već sada stvaramo dobru atmosferu za Svetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je Matić.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Zoran Tošić smatra da će utakmica protiv Jermenije u Novom Sadu biti sasvim drugačija od meča u Jerevanu pre godinu dana.

"Prvi meč protiv Jermenije došao je na početku kvalifikacija. Imali smo tada velike ambicije u tom takmičenju, ali se nije završilo prema našim željama. Sada je nešto drugačije. Nemamo pritisak kao ranije, pa će to biti prilika da pokažemo naše prave vrednosti", smatra Tošić.

On kaže da bi igrači, stručni štab, novinari i navijači trebalo da imaju istu želju u meču protiv Jermenije – pobedu.

"Lepa će to biti prilika da u Novom Sadu, iako bez prisustva publike, konačno zaigramo po našim željama. Imali smo tokom mog prisustva u državnom timu puno teških trenutaka. Sadašnji trenutak je nešto drugačiji, jer treći ciklus ne idemo na veliko takmičenje. To i nama igračima smeta", rekao je Tošić.

Defanzivac Fjorentine Nenad Tomović svestan je u kakvoj se poziciji državni tim nalazi u kvalifikacijama.

"Igrači znaju da po rezultatima nemaju mnogo pravo da pričaju. Ova reprezentacija, ipak, čeka novo takmičenje u kome želi da pokaže prave vrednosti. Krećemo od nule, sami u tome treba da se pronađemo i izađemo iz tog vrtloga", rekao je Tomović.

On je dodao da je jedan od problema Srbije česta promena igrača u zadnjoj liniji. 

"Neverovatno je kakvi nas pehovi prate u zadnjoj liniji. Ne možemo nikako da iskristališemo odbrambene redove. Posebno je to simptomatično za dva centralna beka. Svakako da česte promene u tom delu tima ne idu naruku, jer znamo da su štoperi stub odbrane svake reprezentacije", poručio je Tomović.

Srbija se nalazi na poslednjem mestu kvalifikacione grupe I sa minus dva boda. Prva je Portugalija sa 12 bodova, slede Danska i Albanija sa po 10 i Jermenija sa jednim bodom.

Utakmica između Srbije i Jermenije igra se u petak, 4. septembra, od 20.45 na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Tri dana kasnije izabranici Radovana Ćurčića putuju u Bordo, gde će odigrati prijateljski meč protiv Francuske.

Nastavak kvalifikacija zakazan je za 8. oktobar, kada Srbija gostuje kod Albanije u Elbasanu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво