Читај ми!

Staniša Mandić reprezentativac Crne Gore

Fudbaler Čukaričkog, član omladinske reprezentacije Srbije koja je na Novom Zelandu postala prvak sveta, prihvatio je poziv da zaigra za A reprezentaciju Crne Gore pošto nije dobio poziv novog selektora mlade reprezentacije Srbije Tomislava Sivića.

Pošto nije dobio poziv od selektora Srbije, Staniša Mandić strelac prvog gola u finalu protiv Brazila (2:1), našao se na spisku selektora Branka Brnovića za utakmice protiv Lihtenštajna i Moldavije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope,a on je poručio da je odluka isključivo njegova.

"Jutros sam zvanično dobio poziv i prihvatio sam da igram za Crnu Goru. Odluku sam doneo isključivo ja. Imam podršku prijatelja, porodice i kluba", kratko je rekao Mandić, uoči polaska za Podgoricu.

Na pitanje da li ova "neočekivana odluka" ima veze sa činjenicom da se nije našao na spisku selektora mlade reprezentacije Srbije Tomislava Sivića, Mandić je rekao da nema komentar.

Mandić je rođen u Herceg Novom, karijeru je počeo u Igalu, a potom za Vojvodinu i Rad, pre nego što je stigao na Banovo brdo.

Staniša Mandić je igrama i serijom golova koje je postigao u dresu omladinske reprezentacije Srbije dao veliki doprinos osvajanju titule prvaka Sveta. Srbija je na Evropskom prvenstvu 2014. pobedila Bugarsku njegovim golom u 90. minutu za 1:0 kada je ušao u igru u nastavku, čime je obezbeđen plasman na Mundijalito.

A na Mundijalitu, Mandić je u pobedi nad Malijem postigao drugi gol u 74. minutu za konačnih 2:0. U finalu je najavio osvajanje svetske titule golom u 70. minutu protiv Brazilaca, posle kog je Nemanja Maksimović potbrdio pobednika.

No, izgleda da sve to nije bilo dovoljno da ga novi selektor Srbije pozove u sastav repezentacije.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво