"Vučica" srušila "staru damu" u Rimu, Jovetić spasio Inter

Fudbaleri Rome savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Juventusa sa 2:1, u derbi utakmici 2. kola italijanske Serije A. Inter je uz dva gola Jovetića savladao Kapri u gostima, dok je Kjevo demolirao Lacio sa 4:0.

Vicešampion je u derbiju srušio branioca titule i naneo mu drugi poraz ove sezone, pa je "Stara dama" na zapanjujućem pretposlednjem mestu prvenstvene tabele.

Pojačani sastav Rimljana ovim uspehom je pokazao da s pravom računa na skudeto, a ostaje da se vidi kako će se dva kiksa odraziti na formu torinskih crno-beli u nastavku takmičenja.

Popularna "vučica" je na Olimpiku bila bolji i nadmoćniji tim i u zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici zasluženo je došla da važnog trijumfa.

Domaćin je poveo u drugom poluvremenu sjajnim golom Miralema Pjanića iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, uspeh je osigurao Edin Džeko dvadeset minuta kasnije, a Juventus je u završnici stigao samo do počasnog pogotka.

Gosti su od 78. minuta igrali oslabljeni nakon što je Evra zaradio drugi žuti karton i morao je van terena.

Srpski reprezentativac u ekipi Rome, Adem Ljajić, ušao je u igru u samom finišu susreta.

Fudbaleri Intera, Kjeva i Torina zabeležili su pobede, dok su Napoli i Sampdorija odigrali nerešeno 2:2, u večerašnjim utakmicama 2. kola italijanske Serije A.

Crnogorski napadač Stevan Jovetić doneo je sa dva gola važne bodove Interu na gostovanju novajliji Karpiju (2:1), Kjevo je kod kuće "razbio" rimski Lacio (4:0), a Torino je posle preokreta slavio protiv Fiorentine, takođe na domaćem terenu (3:1).

U neočekivanom debaklu protiv Kjeva srpski defanzivac Dušan Basta u timu Lacija odigrao je prvo poluvreme, dok je Sergej Milinković-Savić meć presedeo na klupi.

Torino je pokazao da će ove sezone imati značajniju ulogu u Seriji A, a pobedi nad Fiorentinom doprineo je i reprezentativac Nikola Maksimović, koji je odigrao celu utakmicu, kao i Nenad Tomović u gostujućem sastavu.

Napolitanci su u remiju sa Sampdorijom ispustili vođstvo od 2:0, a Đenova je tek u drugom poluvremenu srušila otpor Verone za pobedu od 2:0.

Darko Lazović je u ekipi domaćina igrao od 72. minuta, dok je Boško Janković bio starter u timu Verone i igrao je u 68. minutu.
Rezultati:

Atalanta - Frozinone 2:0 (Stendardo 21, Gomez 69)
Torino - Fiorentina 3:1 (Moreti 68, Kvaljarela 69, Bazeli 77 - Alonso 10)
Karpi - Inter 1:2 (Di Gaudio 81 - Jovetić 31, 89. penal)
Udineze - Palermo 0:1 (Riđoni 8)
Kjevo - Lacio 4:0 (Međorini 12, Paloski 30, 68, Birsa 45)
Đenova - Verona 2:0 (Pavoleti 57, Gakpe 76)
Napoli - Sampdorija 2:2 (Iguain 9, 39 - Eder 57. penal, 59)
Roma - Juventus 2:1 (Pkanič 61, Džeko 79 - Dibala 87)

Odigrano u subotu: Milan - Empoli 2:1, Bolonja - Sasuolo 0:1.

Tabela: Kjevo, Torino, Inter, Sasuolo i Palermo po 6 bodova, Sampdorija i Roma po 4, Atalanta, Đenova, Fiorentina, Udineze, Milan i Lacio po 3, itd

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара