Fifa staje u odbranu Eve Karneiro

Međunarodna fudbalska federacija razmatraće 11. septembra slučaj suspenzije lekarke Čelsija Eve Karneiro i fiziotarapeuta Džona Firna, koje je menadžer Žoze Morinjo kaznio jer su izašli na teren u remiju protiv Svonsija 8. avgusta, a sve kako bi pomogli Edenu Azaru.

Murinjo je suspendovao Karneiro i Firna jer su po njegovom mišljenu naneli štetu timu, s obzirom da je, u trenutku kada su ukazivali pomoć Azaru, Čelsi ostao sa devetoricom igrača na terenu - pošto je prethodno crveni karton dobio golman Tibo Kurtoa.

Morinjo je postupak Karneiro i Firna nazvao "naivnim i impulsivnim", iako je posao lekara na fudbalskoj utakmici da bezuslovno pomažu fudbalerima kada za to ima potrebe. Štaviše, oni ne smeju da se ogluše o poziv sudije da uđu na teren i pregledaju fudbalera, a upravo je to ono što se dogodilo u ovom slučaju.

Očekuje se da Medicinska komisija Fife javno saopšti podršku lakerki i fizioterapeutu, "čija je dužnost da postupaju u najboljem interesu igrača", kako formulišu engleski mediji.

Predsednik Medicinske komisije Fife Mišel D'Hug rekao je da on i njegove kolege žele da izdaju zvanično saopštenje kojim će se podržati klupski lekari.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво