Krejči: Nije bilo lako protiv Vojvodine

Trener Viktorije Plzenj Karel Krejči rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom nad Vojvodinom i plasmanom njegovih fudbalera u Ligu Evropa. Viktorija je prošla u grupnu fazu Lige Evropa, pošto je u obe utakmice bila bolja od Vojvodine. Prvi susret je dobila 3:0, a revanš 2:0.

Krejči je istakao da ga je Vojvodina "jako iznenadila", a posebno njeni ofanzivni igrači.

"Zadovoljan sam kako smo odigrali i što smo ušli u Ligu Evropa. Ova pobeda uopšte nije bila laka, imali smo malo i sreće. Ohrabrio nas je prvi gol i tada smo malo lakše igrali", rekao je Krejči novinarima posle utakmice u Novom Sadu.

Upitan da li bi voleo da u svom timu vidi nekog od igrača Vojvodine, Krejči je odgovorio: "To je pre svega pitanje za našeg vlasnika".

Viktorija u svom timu ima uglavnom češke i slovačke igrače, izuzev fudbalera iz BiH Aidina Mahmutovića, koji nije igrao u ovom dvomeču.

"Viktorija ide putem da koristi slovačke i češke igrače. Ne postoji jezička barijera, a i sa Mahmutovićem to nije problem, jer već nekoliko godina igra u Češkoj i dobro razume", rekao je Krejči.

Na drugoj strani, trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je da nije nezadovoljan večerašnjim ispadanjem u baražu za Ligu Evropa, jer je Viktorija pokazala da je bolja.

"Viktorija je definitivno pakazala da je bolja ekipa, namerili smo se na fantastičnog protivnika. Bolja ekipa se plasirala u Ligu Evropa", rekao je Zagorčić novinarima posle utakmice u Novom Sadu.

"Uvek želim više, pokušavam to da usadim i igračima. Mislim da smo na pravom putu. Ne mogu biti nezadovoljan sa onim što smo pružili. Momci ispunjavaju sve obaveze, a kad naiđeš na kvalitetnijeg...", kazao je Zagorčić.

Njegova ekipa je prvi susret prošle nedelje izgubila sa 3:0, a u revanšu je prva mogla do gola, ali je Mirko Ivanić u 18. minutu pogodio stativu.

"Utakmica bi definitivno imala drugačiji tok, gol bi nam dao krila. Videli smo kakav je protivnik, fantastičan, koji u svakom momentu zna šta radi. Nismo u tim momentima imali sreće", naveo je trener novosadske ekipe.

On se zahvalio navijačima na podršci i izrazio nadu da će stadion biti popunjen i u nastavku srpskog prvenstva.

Zagorčić je rekao da se ne boji eventualno brojnih odlazaka igrača do kraja letnjeg prelaznog roka.

"Toga se ne bojim, to je neminovnost naših klubova. Klubovi od toga žive i opstaju. Svake godine idemo ispočetka, naš posao je da pravimo i prodajemo. Nadam se da će u skorije vreme biti drugačije", rekao je Zagorčić.

Vojvodina je u Super ligi Srbije trenutno na trećem mestu, a u narednom kolu će gostovati Spartaku u Subotici.

Viktorija će sutra u baražu saznati rivale u grupnoj fazi LE.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи