Jednostavno najbolji - Leo Mesi!

Leo Mesi je proglašen za najboljeg igrača u Evropi. Argentinac je prošle sezone sa Barselonom osvojio Primeru, Ligu šampiona i Kup kralja. On je na 57 utakmica u svim takmičenjima postigao 58 golova.

Evropska fudbalska unija (Uefa) proglasila je napadača Barselone Lionela Mesija za najboljeg igrača u Evropi za prošlu sezonu.

Mesi je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za uspehe Barselone, s kojom je osvojio špansku Primeru, Ligu šampiona i Kup kralja. On je na 57 utakmica u svim takmičenjima postigao 58 golova.

Kao i prethodnih godina, u glasanju za najboljeg igrača Starog kontinenta učestvevalo je 54 novinara iz 54 zemlje-članice Uefe.

"Presrećan sam zbog nagrade, ali želim da je podelim sa saigračima, bez njih ovoga ne bi bilo. Radujem se novim izazovima i verujem da će Barselona i ove sezone biti uspešna", rekao je Mesi na ceremoniji u Monaku.

Ranije danas njegov gol u prvoj utamici polufinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena proglašen je najlepšim prošle sezone.

Argentinac je tako po drugi put u karijeri izabran za najboljeg fudbalera u Evropi, pošto je dobio više glasova od saigrača Luisa Suaresa i velikog rivala Kristijana Ronalda iz Real Madrida.

Za fudbalera Barselone glasalo je čak 49 od 54 sportska novinara, koliko je učestvovalo u izboru za najboljeg igrača.

Mesijev saigrač Luis Suares dobio je tri, a Kristijano Ronaldo samo dva glasa.

Za najbolju igračicu na Starom kontinentu izabrana je fudbalerka Frankfurta Selija Šašić, koja je prošle sezona na 20 utakmica postigla 22 gola.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво