Katai odveo Zvezdu na čelo tabele

Crvena zvezda savladala Javor sa 1:0 i preuzela vrh tabele. Na teren se vratio oporavljeni Aleksandar Luković. Vojvodina slavila protiv Novog Pazara (4:1), remi Čukaričkog i Voždovca 0:0.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu Javora sa 1:0 u utakmici sedmog kola Super lige Srbije i tako preuzeli prvo mesto na tabeli.

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Katai u 35. minutu.

Crveno-beli su, posle sedam kola, prvi na tabeli sa 17 bodova, dok je Javor drugoplasirani sa dva boda manje.

Obe ekipe su imale dobre prilike do gola. Zvezda je u jednom napadu imala dve dobre šanse, ali je šuteve Uga Viere i Luke Jovića odlično odbranio Vladan Đogatović u osmom minutu.

Minut kasnije Javor je imao veliku šansu, ali je Gajić promašio gol iako je bio sam ispred Predraga Rajkovića.

Domaći igrači su žestoko protestovali u 23. minutu tražeći od arbitra Aleksandra Vasića da dosudi penal. Viera je izašao sam ispred Đogatovića, koji ga je srušio, ali je Vasić, posle više od minuta čekanja, odlučio da nije jedanaesterac.

Zvezda je povela u 35. minutu kada je Katai, posle pada Marka Petkovića, prevario jednog igrača Javora i iskosa sa leve strane savladao Đogatovića.

Crveno-beli su bili bolji u nastavku meča, ali nisu stvorili ozbiljniju šansu sve do 86. minuta, ali Vijera nije uspeo da zatrese mrežu gostiju iako je bio sam ispred golmana Javora.

Prvi put od januara i povratka u Zvezdu na današnjem meču zaigrao je i Aleksandar Luković, koji je u finišu susreta zamenio Sava Pavićevića i odmah preuzeo kapitensku traku od Rajkovića.

Utakmica je odigrana pred skoro oko 24.000 navijača, a posebne ovacije dobio je golman i kapiten Zvezde Predrag Rajković, o čijem se prelasku u Galatasaraj spekuliše poslednjih dana.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Novom Sadu ekipu Novog Pazara sa 4:1, dok su Voždovac i Čukarički odigrali bez golova.

Golove za Vojvodinu postigli su Siniša Babić u 30, Mirko Ivanić u 67. minutu, Aleksandar Paločević u 72. i Aleksandar Stanisavljević u 86. minutu. Jedini strelac za Novi Pazar bio je Anes Rušević u 93. minutu.

Novosadska ekipa je treća na tabeli Super lige Srbije sa 13 bodova i utakmicom manje, dok je Novi Pazar šesti sa četiri boda manje.

Voždovac i Čukarički su u beogradskom derbiju odigrali 0:0.

Fudbaleri Čukaričkog su imali zrelije šanse na utakmici, tri puta su pogađali i stativu gola Voždovca, ali nisu uspeli da pogode i mrežu, pa su tako upisali drugi remi od početka sezone.

Voždovac je, na drugoj strani, nastavio seriju bez pobeda, odnosno ostao je na samo jednom trijumfu i to u prvom kolu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво