Читај ми!

Partizan protiv "rumunske Zvezde", pobeda za evropsku jesen

Srpski šampion igra protiv slavne Steaue meč koji, ma koliko pokušavali da se suzdržite, nije moguće ne nazvati "mečom sezone". Jer to je utakmica koja pobedniku donosi jesen u Evropi (Liga šampiona ili Liga Evrope), 5,4 miliona evra od Uefe, interni primat u ovom delu Evrope i još sijaset propratnih stvari... Direktan prenos sa stadiona u Humskoj je na Prvom programu RTS-a od 20.30.

Fudbaleri Partizana igraju protiv Steaue revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Srpski šampion ima povoljan rezultat iz prvog meča (1:1), a plasman u narednu fazu garantuje učešće u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja.

Prvi deo posla Partizan je obavio kako treba, sada je na redu onaj teži deo – materijalizacija stečenog u Bukureštu. Crno-beli dočekuju Steauu u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a poraz ne dolazi u obzir.

Izabranici Zorana Milinkovića pokazali su u prvom meču (1:1) da su kvalitetniji rival. Malo sportske sreće, ali i umeća, nedostajalo je crno-belima da već posle utakmice u Bukureštu jednom nogom zakorače u baraž, ali taj posao se mora uraditi u Beogradu.

Pred sigurno ispunjenim tribinama stadiona i pred gotovo 30.000 vatrenih navijača padali su i jači protivnici od "rumunske Zvezde", ali igrači Steaue sigurno se neće predati bez velike borbe.

"Svesni smo našeg zadatka, snage protivnika i spremni smo za meč. Pokušaćemo da nametnemo naš ritam igre, iako znamo da Steaua igra bolje u gostima", rekao je trener "parnog valjka" Zoran Milinković.

"Znamo da je Partizan jaka ekipa, da igra dobro, ali šanse su podjednake. Spremni smo za svaku situaciju. Utakmica ima veliki značaj za obe ekipe", naglasio je pomoćni trener Steaue Masimo Pedracini, nekada pomoćnik Valtera Zenge u Crvenoj zvezdi.

Svaka pobeda crno-belih, pa i remi bez golova, vode Partizan u baraž za Ligu šampiona, samo stepenicu do sna. Pa ipak, ako se i oklizne na toj stepenici, šampion Srbije će igrati ligaški deo Lige Evrope.

Utakmica između Partizana i Steaue igra se u Beogradu od 20.30, uz direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво