Читај ми!

Kvalifikacije za LŠ: Dinamo kroz "iglene uši" do naredne faze!

Fudbaleri Dinama iz Zagreba plasirali su se u baraž za Ligu šampiona, pošto su zbog više golova u gostima eliminisali norveški Molde. APOEL sa igračem manje prošao dalje, Ajaks eliminisan.

Posle 1:1 pre nedelju dana u Zagrebu, u veoma zanimljivoj revanš utakmici je bilo 3:3.

Molde je imao priliku da povede, ali je Ola Kamara promašio penal u osmom minutu.

Dinamo je to iskoristio i za samo pet minuta poveo sa 3:0. Strelci su bili Marko Pjaca u 17, Arijan Ademi u 20. i Marko Rog u 22. minutu.

Nadu domaćem timu ostavio je Ecaz Husein pogotkom u 43. minutu, ali u drugom minutu nadoknade poluvremenu Molde ponovo nije iskoristio penal. Neprecizan je bio Harmet Sing.

Arbitar Majkl Oliver u 52. minutu je dosudio i treći penal za Molde, a precizan je bio Mohamed Eljonusi.

Molde je od 72. minutu imao igrača manje, posle isključenja Vegarda Forena, ali je i pored toga uspeo da izjednači, pogotkom Kamare u 75.

Ipak, norveška ekipa nije imala snage sa igračem manje da postigne još jedan gol i obezbedi plasman u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

U baraž se plasirao i kiparski Apoel, koji je posle pobede 2:1 u prvom susretu, u revanšu na svom terenu izgubio 1:0 od Midtjilanda.

Danski tim je poveo već u trećem minutu preko Erika Svjačenka, a od 30. je imao i igrača više zbog isključenja Vinisijusa, ali nije uspeo da zabeleži ubedljiviju pobedu.

Fudbaleri Ajaksa eliminisani su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u dvomeču izgubili od austrijskog Rapida.

Posle 2:2 u Beču, Rapid je u Amsterdamu pobedio 3:2 i plasirao se u baraž za grupnu fazu.

Rapid je na poluvremenu vodio 2:0 golovima Roberta Beriča i Luisa Šoba, ali je Ajaks uspeo da izjednači preko Arkadijuša Milika i srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja.

Ipak, Šob je postigao svoj drugi gol i doneo pobedu i plasman dalje austrijskoj ekipi.

U baraž se plasirao i Monako, koji je i u revanšu savladao švajcarski Jang Bojs.

Francuski klub je u revanšu pobedio 4:0, golovima Ivana Kavaleira, Lajvina Kurzave, Antonija Marsijala i Stefana El Šaravija. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво