Читај ми!

Partizan ispustio pobedu, pa "izvukao" remi

Steaua i Partizan odigrali prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 1:1. Crno-beli vodili i imali igru i rezultat na svojoj strani, rumunski šampion u finišu meča stigao do izjednačenja. Strelci su bili Varela u 81. za Steauu, a Vulićević u 62. minutu za Partizan. Revanš susret igra se za sedam dana u Beogradu.

Prvak Srbije ispustio je pobedu u Bukureštu i, prema prikazanoj igri, može da bude nezadovoljan nerešenim ishodom.

Crno-beli su bili bolji, konkretniji i sigurniji tim i prava je šteta što revanš u Humskoj ne iščekuju sa mnogo povoljnijim rezultatom.

Izabranici trenera Zorana Milinkovića iznenadili su rumunskog velikana sadržajnom i disciplinovanom igrom, stvorili mnogo više povoljnih šansi, a veoma dobro izdanje Partizana propustio je da nagradi Darko Brašanac u samoj završnici, kada nije iskoristio zicer sa pet-šest metara.

Steaua je agresivno otvorila zanimljivu utakmicu, ali su crno-beli uspeli da pariraju i potom uspostave ravnotežu u igri, pa su i par navrata opasno zapretili iz kontranapada.

Povreda bugarskog napadača Valerija Božinova u 17. minutu nije poremetila ritam, izgledne prilike imali su Andrija Živković, Darko Brašanac i Marko Jevtović, a dobrim intervencijama istakao se domaći golman Kožokaru.

Drugo poluvreme proteklo je sadržajnijoj igri oba tima. Partizan je, međutim, ponovo bio konkretniji i opasniji, pa je zasluženo poveo oko pola sata pre kraja susreta.

Defanzivac Miroslav Vulićević primio je loptu iskosa po desnoj strani i odmah šutirao po zemlji pogodivši suprotan donji ugao mreže.

Srpski tim nastavio je sa dobrom igrom i kontrolisao dešavanja na terenu, ali je nesmotreno primio gol u završnici.

Odbrana crno-belih bila je neoprezna posle centaršuta, golman Živković se okliznuo prilikom pokušaja da interveniše, a defanzivac Varela je u skoku lako udarcem glavom skrenuo loptu za izjednačenje domaćina.

Pred sam kraj Brašanac je propustio stopostotnu šansu da crno-belima obezbedi veliku pobedu za mnogo mirniji revanš za sedam dana u Beogradu.

Uglavnom, Partizan je i remijem stekao realne šanse da ostvari cilj i izbori baraž za elitno takmičenje.

Ovako je protekao meč u Bukureštu:

22.21 - Kraj, Steaua - Partizan 1:1.

22.20 - Dve velike prilike videli smo u poslednjih nekoliko minuta meča. Prvo je Brašanac propustio kolosalnu priliku, da bi na drugoj strani Živković odlično intervenisao kod udarca Hamruna.

22.09 - I treća izmena u crno-belom timu, umesto Babovića na terenu je kapiten Saša Ilić.

22.08 - GOL! Steaua u 81. minutu stiže do izjednačenja, strelac je kapiten Varela.

21.56 - Druga izmena u timu Partizana, umesto Abubakara u igri je Nikola Ninković.

21.49 - GOOOOOLLL! Partizan vodi sa 1:0!

Odličan napad crno-belih u 62. minutu, lopta dolazi na desnu stranu do Vulićevića, koji snažnim udarcem uspeva da savlada Kožikarua.

21.32 - Nastavljen meč u Bukureštu...

21.16 - Poluvreme, Steaua - Partizan 0:0.

Ravnopravna igra dva rivala u prvih 45 minuta. Najbolju priliku na meču propustili crno-beli, Jevtović šutirao glavom, odbranio Kožikaru.

20.46 - Hendikep za ekipu Partizana, već u 16. minutu povredio se Valeri Božinov. Umesto bugarskog napadača u igri je Ivan Šaponjić.

20.30 - Počeo je meč u Bukureštu.

19.45 - Poznati su sastavi timova:

Steaua: Kožokaru, Alsenat, Pap, Varela, Toska, Muniru, Breveld, Hamrun, Popa, Čipčiju i Tade.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Abubakar i Božinov.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво