Читај ми!

Jutarnji list: Kosovo naknadno u kvalifikacijama za Mundijal?

Fudbalska reprezentacija Kosova mogla bi naknadno da bude ubačena u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji 2018. godini, odnosno odmah nakon što postane punopravi član Uefe.

Hrvatski Jutarnji list prenosi i izjavu predsednika kosovskog saveza Fadilja Vokrija da imaju čvrste garancije od Mišela Platinija da će već na sledećem Kongresu biti primljeni u članstvo, odnosno da će njihova selekcija zaigrati u jednoj od grupa sa pet timova, najverovatnije u I grupi sa Hrvatskom, Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom.

"Nama je važno da se krene, da napravimo prvi korak! Realno je očekivati da ćemo početkom iduće godine postati punopravni član svetske fudbalske porodice, Mišel Platini nas je uverio da će to na Kongresu biti formalnost. A to da li ćemo upasti u jaku grupu, najmanje nas brine", rekao je Vokri.

Još jednom se postavlja pitanje da li bi neki reprezentativci Švajcarske zaigrali za reprezentaciju Kosova, jer su tamo rođeni ili odatle vuku korene.

"Oni će odlučiti hoće li i dalje igrati za zemlju u kojoj su se adaptirali i afirmisali ili se vratiti u domovinu. Njihovo je pravo da odluče o svojoj sudbini. FS Kosova je odlučio da ih ne zove ni na prijateljske utakmice kako ne bi uznemirio fudbalski savez zemlje za koju sada igraju u kvalifikacijama za EP", završio je Vokri.

Mundijal u Rusiji, 21. po redu, biće održan od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво