Читај ми!

Terzić: Čestitiji smo i časniji od svih iz Partizana i FSS-a

Burno (ovo je namerni eufemizam) je bilo na konferenciji za medije na Stadionu "Rajko Mitić", na kojoj je govorio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Oni (Partizan), takvi, prljavi, vode borbu protiv lopovluka. To je poznata retorika iz Košarkaškog kluba Partizan, rekao je Terzić. On smatra da su hajku na klub organizovali Tomislav Karadžić i njegov "potrčko" Milivoj Mirkov. Naravno, rekao je još mnogo toga...

Utakmica između OFK Beograda i Crvene zvezde, zbog poznatih lokalnih anomalija odigrana na Vračaru, na stadionu Obilića, imala je interesantan tok, a najviše je pažnje izazavao sam njen epilog.

Meč u prvom kolu Superlige nije se ni završio, a već je o njemu zvonila, brujala, zvečala i štošta još čitava fudbalska, pa i ne samo fudbalska Srbija. Da li je OFK Beograd pustio Crvenu zvezdu da pobedi u drugom poluvremenu utakmice prvog kola Superlige Srbije? Čak su i navijači Crvene zvezde nekoliko puta ironično skandirali, uvereni da je upravo to posredi.

Nakon mnogo halabuke, pre svega po internet medijima, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rešio je da se obrati javnosti.

„Odlučili smo se na konferenciju za štampu zbog raznih medijskih spekulacija i izjava. Ovo je orkestrirana kampanja (predsednika FSS-a) Tomislava Karadžića i njegovog generala (komesara za integritet takmičenja) Milivoja Mirkova. Oni bi trebalo da se uzdrže od komentara, dokle god ne budu imali čvrste dokaze da je bilo nečasnih radnji", počeo je Terzić priču, praćenu karakterističnim gestikulacijama.

"Oni (Karadžić i Mirkov, prim. aut.) imali su dva cilja – prvi je da da se već na startu šampionata diskredituje Crvena zvezda i da poseban medijski fokus bude na svim njenim narednim utakmicama, a drugi da diskredituju Zvezdu pred predstojeće izbore u FSS-u. Na taj način bi prilepili Zvezdi da sve što dolazi iz nje jeste negativno po srpski fudbal", poručio je Terzić.  

"Mi pozivamo Uefu, Interpol i ostale organe da istraže sve. Partizan je pod patronatom Karadžića igrao prijateljske mečeve u prvenstvu i počinjao prvenstvo sa 30 bodova više od Crvene zvezde. Dosta je bilo više bacanja prašine u oči", rekao je Terzić, uz koga su, pred predstavnike medija, izašli i predsednik kluba Svetozar Mijailović i sportski direktor Blažo Raosavljević.

Terzić uverava da se iza svega kriju pokušaji da se naškodi ekipi sa Stadiona "Rajko Mitić".

"Zvezda je na dobrom putu da se stabilizuje i osvoji titulu. Doveli smo najboljeg trenera. I sada, u režiji Tomislava Karadžića i njegovog potrčka Mirkova, ovakve optužbe. Milorad Vučelić kaže da je ova utakmica bila kriminal, a ne zna koliko igrača ima na terenu."

Terzić je vrlo često pominjao "večitog rivala":

"Nemojte da se podsećamo svih utakmica Partizana. One sa Pazarom na početku pretprošle sezone. Ili sa Voždovcem u prolećnom delu prethodne sezone. Oni, takvi, prljavi, vode borbu protiv lopovluka. To je poznata retorika iz Košarkaškog kluba Partizan."

"Čestitiji smo i časniji od svih iz Partizana i FSS-a! Šta očekuju, da im se poklonimo? Crvenu zvezdu njima takvima sigurno nećemo prepustiti", govorio je Terzić tada već vidno uzbuđen.

On je naglasio da je Crvena zvezda spremna za bilo kakvu istragu, ali pre svega za onu koja bi obuhvatila prethodnih osam godina, koje su, kako kaže, dovele do bankrota crveno-belih. 

"Moramo da učinimo sve da liga bude kvalitetnija i poštenija. Bez manipulacija sa vrha, ali i sa bokova. Na poslednjoj sednici Zajednice superligaša zaključili smo da sami kreiramo ambijent u ligi. Liga nije bolja niti gora nego ostali segmenti društva u kojem živimo", rekao je Terzić.

Ubrzo se, potom, ipak vratio manje "altruističnim" temama.

"Svi znamo ko je 'kapo di tuti kapi' (ital. capo di tutti capi – šef svih šefova) srpskog fudbala. I znako ko kontroliše sudijsku organizaciju, a da je ona uvek u službi Partizana."

A onda i o samom povodu za ovaj ad hok skup na Marakani.

"Kako se to namešta utakmica kad nekom daš šest golova?", upitao je Terzić i nastavio:

"Unapred je pripremljena priča – Terzić je došao u Zvezdu iz OFK Beograda. Kako god da se završilo bilo bi neregularno. Imate li vi dokaza da je utakmica nameštena? Zvezda je odigrala utakmicu časno i pošteno i pobedila sa 6:2", decidiran je bio Terzić.

I na kraju izlaganja, koje je imalo sve odluke nešto duže vožnje na nekom baš velikom rolerkosteru, Terzić se vratio pomirljivim tonovima.

"Zvezda će kao najveći klub na ovim prostorima učiniti sve da smiri tenzije. Pozvaćemo ljude iz FK Partizan na razgovor. Mnogo više razloga mi imamo da komentarišemo njihove utakmice, ali mi to ne radimo", zaključio je Terzić, podjednako crven od vrućine i bremenitosti tema kojima se bavio.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво