Читај ми!

Božović: Nismo spremni za ekipe kao što je Kairat

Miodrag Božović veruje da Crvena zvezda nije bila spremna za ekipu kao što je Kairat, ali misli da je njegova ekipa na dobrom putu pred početak domaćeg šampionata. Rajković: U prvenstvu će biti mnogo bolje. Igrači žale za propuštenim prilikama dok je rezultat bio 0:0.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović smatra da njegova ekipa nije bila spremna da se suprotstavi timu kao što je kazahstanski Kairat, od koga je poražena sa 2:1 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Kairat je zasluženo pobedio, danas je bio bolji od nas. Pogotovo je u prvom poluvremenu imao mnogo dobrih šansi. Oni su već u Beogradu napravili teško nadoknadiv rezultat za nas. Nalazimo se u pripremnom periodu i nismo bili spremni za utakmice sa ekipama poput Kairata", rekao je Božović na konferenciji za novinare posle utakmice u Almatiju.

Zvezda je eliminisana u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je u oba duela izgubila od kazahstanskog tima. U Beogradu je bilo 2:0, a u revanšu 2:1.

Božović misli da je njegova ekipa "na dobrom putu" pred početak Superlige Srbije.

"Pozitivno je to što smo odigrali još jednu utakmicu u sklopu priprema za prvenstvo, sa ozbiljnim protivnikom, i fizički će nam to mnogo značiti", rekao je Božović.

Prema njegovim rečima, prolasku Kairata najviše je doprineo napadač Žerar Gou, a istakao je i Sita Rijeru i Isaela.

Božović je dodao da je na njegovu inicijativu ekipa kasno krenula i stigla u Almati i da bi to ponovo uradio.

Trener Kairata Vladimir Vajs pohvalio je igru Zvezde, dok je za svoje fudbalere kazao da su odigrali fantastično.

"Odlično su igrale obe ekipe, igrači su se borili za svoje klubove. Neverovatan je osećaj pobediti u obe utakmice. Igrali smo fantastično i moramo da se spremimo za narednog protivnika. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim nastupima i otići što je dalje moguće", rekao je Vajs.

Rajković: U prvenstvu će biti mnogo bolje

Kapiten Predrag Rajković rekao je da veruje da će rezultati njegove ekipe u srpskom prvenstvu biti mnogo bolji nego u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Pre svega, fizički nismo spremni, ali ne tražim alibi. Verujem da će u prvenstvu biti mnogo bolje", rekao je Rajković.

"Imali smo minus od dva gola posle prvog susreta, ali smo verovali da možemo to da stignemo. Ipak, gol primljen u 30. minutu skroz nas je poremetio. Nažalost, nismo prošli dalje", kazao je Rajković. On je imao nekoliko odličnih intervencija, čime je sprečio poraz ubedljiviji od 2:1 u revanšu.

"Radim svoj posao, ali nisam zadovoljan jer nismo pobedili. Očekivao sam mnogo bolje", naveo je Rajković.

Njega je posebno pohvalio trener Kairata Vladimir Vajs, rekavši da je Rajković "trenutno jedan od najboljih evropskih golmana".

"Hvala Vajsu na tako lepim rečima. Trudiću se i dalje da pružam što bolje partije, bilo u Zvezdi ili reprezentaciji", rekao je Rajković.

Vezni fudbaler Zvezde Saša Stojanović rekao je da misli da bi revanš bio drugačiji da su on ili Aleksandar Katai iskoristili šansu koju su imali pri rezultatu 0:0.

"Imao sam šansu, posle toga i Aleksandar Katai... Da je tu postignut jedan gol, mislim da bi bilo drugačije", rekao je Stojanović. On je dodao da je Kairat zasluženo prošao dalje.

"Realno je ipak što su prošli, spremniji su od nas. Ovo moramo da zaboravimo za dan-dva, čeka nas prvenstvo i mislim da ćemo biti mnogo spremniji", kazao je Stojanović.

Levi bek Dušan Anđelković rekao je da rana eliminacija iz Evrope neće uticati na Zvezdu pred početak prvenstva.

"Verovatno da mogu, ali na nas sigurno neće uticati. Cilj je bio da prođemo, ali se tako namestilo... Teško nam pada eliminacija, ali ćemo koncentrisano ući u prvenstvo jer nam je cilj povratak titule", rekao je Anđelković. Kako je rekao, sve bi bilo drugačije da je beogradski klub uspeo da iskoristi neku od prilika u prvom poluvremenu.

"Hteli smo iznenađenje, nismo hteli da srljamo, ali smo imali dobre šanse u prvom poluvremenu i bilo bi mnogo drugačije da smo ih iskoristili. Oni su ipak poveli i sa drugim golom stavili tačku na utakmicu. Posle toga je prolazak bio sveden na minimum", rekao je Anđelković.

 

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи