Читај ми!

Kvalifikacije za Ligu Evrope

Zvezda u Aziji ostala bez Evrope!

Kairat – Crvena zvezda 2:1 (kraj). Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su i u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope od kazahstanskog Kairata u Almatiju sa 2:1. Crveno-beli su istina odigrali bolje nego u prvom meču, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Strelci za domaći tim bili su Islamkan u 29. i Kvat u 46. minutu, dok je za Zvezdu sa bele tačke pogodio Vukan Savićević u 85. minutu.

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su i u revanšu u Almatiju izgubili od Kairata – 2:1.

Strelci za domaćina su bili kapiten Baujrzan Islamkan u 30. i Islambek Kvat u 47. minutu, dok je jedini gol za crveno-bele postigao Vukan Savićević u 85. iz jedanaesterca.

Kairat je mnogo bolje počeo susret i preko najboljeg strelca Žerara Goua imao dve dobre prilike, u prvom i devetom minutu.

Napadač iz Obale Slonovače je šutirao preko i pored gola, iako je bio sam ispred golmana crveno-belih Predraga Rajkovića.

Zvezda je potom uzvratila, ali je izblokiran šut Aleksandra Kataija, a potom je veznom igraču beogradskog kluba lako odbranio protivnički golman Vladimir Plotnjikov.

Najbolju priliku za crveno-bele u prvom poluvremenu imao je Saša Stojanović, kada je u 24. minutu sa 20 metara pogodio prečku.

Domaćin je u 29. minutu imao dobru šansu, kada je Rajković odlično odbranio šut Sita Rijere, ali je Kairat ipak poveo u nastavku akcije.

Posle greške Zvezdine odbrane, Islamkan je na dodavanje Rijere izašao ispred Rajkovića i lako ga savladao.

Crveno-beli su do poluvremena imali dve dobre šanse, ali su Zoran Rendulić i Džošua Parker loše šutirali posle centaršuteva.

Kairat je drugi gol postigao već na početku drugog dela igre, kada je u 47 minutu Kvat odlično reagovao.

Fudbaleri Zvezde su od tada igrali uglavnom ofanzivno, što je protivnik koristio i preko Goua imao nekoliko odličnih prilika za ubedljiviju pobedu, ali je Rajković odlično branio.

Crveno-beli su do jedinog gola u ovom dvomeču došli u samoj završnici revanš utakmice i to iz jedanaesterca. Žarko Marković je u 83. minutu oborio Kataija na ivici šesnaesterca, a arbitar je pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Savićević.

Utakmica je odigrana pred punim tribinama Centralnog stadiona u Almatiju, a susretu je prisustvovalo i oko 30 navijača Crvene zvezde.

Tok meča u Almatiju: 

17.55 – Kraj meča, Kairat je pobedio Zvezdu sa 2:1 i izbacio ju je iz Evrope. 

17.48 – Igraće se još četiri minuta...

17.40 – GOOOOL za Zvezdu – 2:1! Precizan sa bele tačke u 83. minutu meča bio je Savićević! 

Veoma agilni Katai je oboren u kaznenom prostoru Kairata, a loptu i odgovornost je uzeo Vukan Savićević i upisao se u listu strelaca. 

17.33 – Nakon što je Gou po ko zna koji put danas izašao sam pred Rajkovića a ovaj ga nekako nadmudrio, u dobroj šansi se našao Luka Jović, koji je ostao sam na levoj strani šesnaesterca domaćih, uputio jak centaršut ka Gavriću na drugoj strani, ali gola ponovo nije bilo. 

17.15 – Odlično izveden slodbodan udarac najboljeg igrača Zvezde danas Aleksandra Kataija, koji je sa 25 metara vrlo dobro šutirao, ali je golman Kairata ponovo bio na pravom mestu. 

17.10 – Sjajan pas Kataija za Parkera na levom boku, koji je potom mogao da uzvrati istom merom, ali je bio sebičan i loše završio još jednu dobru šansu... 

17.03 – GOOOOOL! Kairat vodi sa 2:0! Strelac na samom startu drugog dela meča bio je Islambek Kvat! Ovim činom je verovatno raspršena i poslednja nada crveno-belih...  

17.00 – Nastavljen je meč, sa centra su krenuli domaći fudbaleri. Cvetković je zamenio Petkovića na mesu desnog beka.

16.46 – Poluvreme u Almatiju, Kairat – Crvena zvezda 1:0.

Zvezda je bila daleko bolja nego u Beogradu, ali opet nesigurna u napadu i nedovoljno konkretna pred golom veoma raspoloženog i koncentrisanog Plotnjikova. Domaći tim preti iz kontre i polukontre, i iz jedne takve situacije uspeo je da dođe do vođstva.

Zanimljiv je podatak da je na stadionu u Almatiju prisutno oko 30-ak "Delija".

16.43 – Posle dobre šanse Rendulića nakon kornera u 33. minutu, veliku priliku propušta i Džošua Parker, koji takođe glavom loše reaguje nakon odličnog centaršuta Savićevića u 42. minutu susreta. 

16.26GOOOOL za Kairat za 1:0! Strelac je posle sjajnog solo-prodora po levoj strani u 29. minutu bio Islamkan. Zvezda sada u još težoj situaciji...

16.22 – Prečka za Zvezdu! Sjajan šut Saše Stojanovića sa više od dvadeset metara završio je na prečki gola golmana Plotnjikova. Ubrzo zatim Katai je imao sličnu šansu, ali je golman domaćih odlično intervenisao.

16.13 – Još jedna velika prilika za Goua, ali opet tamnoputi snažni napadač nije bio precizan. Na drugoj strani, Katai je pokušao dva puta sa distance, ali bez uspeha. 

16.03 – Velika šansa za Goua već u drugom minutu, kada je izbacio celu odbranu Zvezde i izašao sam pred Rajkovića, ali je onda šutirao preko gola. 

16.00Počeo je meč u dalekom Kazahstanu, sa centra su krenuli igrači Crvene zvezde. 

15.30 – Još pola sata do početka meča u Almatiju, poznati su i sastavi timova:

Kairat: Plotnjikov, Kvantajev, Marković, Soareš, Lunjin, Kvat, Gurman, Isael, Islamkan, Rijera, Gou.

Zvezda: Rajković, Petković, Mbođ, Rendulić, Anđelković, Savićević, Stojanović, Katai, Vered, Parker, Jović.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 30. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво