Читај ми!

Het-trik, gol sa centra... Amerikanke su šampionke sveta

Ženska reprezentacija SAD osvojila je svetsku titulu, pošto je u finalu bila bolja od Japana 5:2. Het-trik je postigla Karli Lojd, ujedno i igračica turnira, a jedan od ta tri gola je bio sa centra igrališta!

Ženska fudbalska reprezentacija SAD osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je rano jutros po srednjoevropskom vremenu u finalu u Vankuveru pobedila Japan sa 5:2.

Junakinja finala bila je Karli Lojd, koja je postigla tri gola, i to u prvih 16 minuta meča: u trećem, petom i 16. minutu. Preostala dva gola za selekciju SAD postigle su Loren Holidej i Tobin Hit u 14, odnosno 54. minutu.

Gol za Japan postigla je Juki Ogimu u 27. minutu, dok je drugi pogodak bio delo Amerikanke Džuli Džonson koja je u 52. minutu poslala loptu u svoju mrežu.

Amerikanke su se tako osvojile prvu titulu prvaka sveta posle 16 godina, dok Japanke nisu uspele da odbrane titulu osvojenu na prošlom šampionatu sveta.

Karli Lojd dobila je Zlatnu loptu, za najbolju igračicu turnira.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво