Martino: Zaslužili smo trofej

Selektor Argentine Herardo Martine rekao je da su njegovi fudbaleri bili bolji rival od Čilea u finalu Kupa Amerike i da su zaslužili trofej.

"Nismo odigrali kao što smo igrali do sada. Nije ni Čile. Oba tima imala su više uspeha u neutralisanju protivnika od kreiranja nekih prilika. Ni Argentina ni Čile nisu stvarali šanse. Igrali smo protiv protivnika koji je postigao najviše golova na šampionatu, a oni nisu stvarali šanse protiv nas", rekao je Martino, a prenosi portal Gol.

Čile je danas posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u finalu savladao Argentinu sa 4:1 i tako osvojio prvu titulu prvaka Južne Amerike.

"Sve što se događalo na terenu je recipročno. Tako da je nefer govoriti o tome da Argentina nije igrala kao što je to do sada činila, pošto niko ne postavlja pitanje zbog čega Čile nije igrao kao do sada. Ja sam od prvog dana prepoznao Čile kao jednog od favorita na turniru, ali ukoliko me pitate o meču, smatram da je Argentina više zaslužila pobedu", rekao je Martino

On je dodao da će ostati selektor Argentine, iako je sa nacionalnom selekcijom u dva finala, na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu i danas o Čilea, pretrpeo poraze.

"Moramo da nastavimo napred, kao što su igrači nastavili posle Svetskog prvenstva. Iskreno, ostaću sa ovim igračima do smrti, pošto su ispravni momci koji su maksimalno posvećeni obavezama. Oni su propatili, njima je trofej bio potreban, ali moramo da nastavimo da pokušavamo", rekao je Martino.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво