Veličanstvena Argentina u finalu Kopa Amerike

Jednom je moralo da se dogodi. Tolika količina individualnog talenta morala je da profunkcioniše, jednostavno da „proradi". Desetak godina jedna od najvećih misterija fudbala bila je kako Argentina, sa igračkim potencijalom koji ima, ne ostavlja sve rivala u prašini iza sebe. To pitanje više niko neće postavljati nakon trijumfa koji su Albiceleste ostvarili protiv Paragvaja (6:1) u Konsepsionu u polufinalu Kopa Amerike...

Kako i dolikuje, trijumf Argentine došao je na krilima najboljeg fudbalera sveta. Lionel Mesi ponovo nije postigao gol za svoju reprezentaciju, ali je direktno učestvovao u postizanju svih golova, uz tri direktne asistencije. Serija poteza iz drugog poluvremena, nakon kojih je loptu u mrežu gurnuo Anhel Di Marija, posebno je bila impozantna. Prava „mesijevska", da tako kažemo.

Prvi gol za ekipu Herarda Martina postigao je Markos Roho, nakon prekida koji je izveo Lionel Mesi. Drugi gol je bio delo na ovom meču izvanredni Havijer Pastore. Paragvaj, u kome je selektor Ramon Dijaz zbog povreda morao da napravi dve izmene već u prvom poluvremenu, uspeo je da uzvrati preko Lukasa Bariosa, nekada napadača Borusije iz Dortmunda.

Međutim, Argentina je izašla u drugom poluvremenu kao furija. Osim pomenutog, Di Marija je postigao još jedan pogodak, a u strelce su se upisivali još Serhio Aguero (njegov treći gol na turniru) i rezervista Gonzalo Iguain.

U subotnjem finalu, Argentina će pokušati da prekine 22 godine dug niz bez velikog trofeja. Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina jednostavno se ne računaju. Argentina je poslednji put osvojila Kopa Ameriku 1993. godine, kada je Mesi imao šest godina.

U finalu protivnik će im biti domaćin Čile, sam nikada šampion na ovom turniru, ali sa najboljom ekipom u svojoj istoriji. Ipak, vredi naglasiti da Argentina nikada nije poražena od Čilea na turniru.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво