Читај ми!

Srbija posle dramatičnih penala u polufinalu Svetskog prvenstva!

Omladinska reprezentacija Srbije savladala je posle pravog trilera u penal završnici Sjedinjene Američke Države sa 6:5 i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu! U regularnom delu meča nije bilo golova. "Orlići" će se za finale boriti protiv selekcije Malija. Nemanja Maksimović junak penal drame!

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina pošto je jutros u Oklandu (Novi Zeland), posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali SAD sa 6:5.

Srbija je jedina evropska reprezentacija među četiri najbolje na svetu, a protivnik u polufinalu biće joj selekcija Malija koja je pobedila Nemačku, takođe boljim izvođenjem jedanaesteraca – 4:3.

Utakmica Srbija–Mali igraće se u sredu 17. juna u 9.30 časova po našem vremenu, takođe u Oklandu.

U drugom polufinalu sastaće se Senegal i Brazil. Senegalci su pobedili Uzbekistan sa 1:0, dok je Brazil bio bolji od Portugalije sa 3:1, ali posle penala.

Posle regularnih 90 minuta i dva produžetka nije bilo golova, pa je odluka o tome ko će među četiri najbolje ekipe pala posle penala.

Pobednik je rešen tek posle devete serije kada je prvo Predrag Rajković odbranio udarac Džoela Sonore, da bi odlučujući pogodak postigao Nemanja Maksimović.

Izabranici Veljka Paunovića su i pre toga imali šansu da reše meč, ali penale nisu iskoristili Rajković i Miloš Veljković.

Prvo poluvreme današnjeg meča obeležila je oprezna igra obe selekcije, bez puno grešaka, ali i prilika.

Amerikanci su bolje ušli u meč, ali je Srbija polovinom prvog dela igre uspostavila ravnotežu na terenu i krenula ofanzivnije ka golu protivnika. Sergej Milinković-Savić je u 25. minutu iz solidne pozicije šutirao preko gola. Najbolju šansu u prvom delu propustili su Amerikanci kada je Tomas Tompson iskoristio slabu reakciju srpske odbrane, ali je u 41. minutu šutirao pored gola.

U nastavku meča Srbija je bila opasnija, imala dobru priliku iz slobodnog udarca u 67. minutu, ali je dobar udarac Živkovića sa dvadesetak metara odbranio golman SAD.

Amerikanci su uzvratili preko Topmsona, ali on nije uspeo da dobro zahvati loptu na samo metar od Predraga Rajkovića.

Srbija je do kraja meča uputila čak 15 udaraca ka golu rivala, ali je Zakari Stefan na golu SAD bio odličan.

U poslednjim momentima regularnog dela meča Amerikanci su imali šansu da reše utakmicu, Rajković je istrčao na vreme i zaustavio Rubija Rubina, pa je meč otišao u produžetke.

U šestom minutu prvog produžetka Srbija je propustila stopostotnu šansu za gol – Staniša Mandić je lepo prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i poslao loptu ka Ivanu Šaponjiću koji je na drugoj stativi sa metar-dva od gola poslao loptu pored stative.

Do kraja produžetaka golova nije bilo, pa je pobednik rešen posle penala.

Na "penal lutriji" kuglica se ponovo poigravala sa izabranicima Veljka Paunovića. Prvu priliku propustio je Predrag Rajković u 6. seriji, kada mu je protivnički kolega Stiven odbranio udarac.

Nova prilika usledila je nešto kasnije kada je i Veljković mogao da stavi tačku na ovu dramu, ali je i njegov šut zaustavio golman američke reprezentacije.

Najzad, u 9. seriji Nemanja Maksimović je bio precizan i Srbiju odveo među četiri najbolje mlade reprezentacije na svetu. Prethodno, Rajković je zaustavio šut Rekueha kojim je Maksimoviću omogućio da postane junak penal drame.

Ovako je protekao meč u Oklandu:

09.15 - GOOOL! Nemanje Maksimovića za konačnih 6:5, Srbija je u polufinalu!

09.13 - Ni Veljković ne koristi svoju šansu da odvede Srbiju u polufinale.

09.11 - Antonov pogađa za 5:5.

09.10 - Američki golman Stiven brani šut svog kolege Rajkovića.

09.09 - Živković siguran, posle pete serije 4:4.

09.08 - Pogađa i Grujić – 3:3.

09.07 - Babić siguran, 2:2 posle treće serije.

09.05 - Mandić promašuje, timovi izjednačeni posle prve serije.

09.04 - GOOOL! Zdjelar pogađa! Srbija vodi sa 1:0.

09.03 - Fantastični golman Rajković brani prvi penal!

08.56 - I u drugom produžetku mreže su mirivale, penali će odlučiti ko će u polufinale!

08.40 - Kraj prvog produžetka, i dalje bez golova – 0:0.

08.18 - I drugo poluvreme završeno je bez golova. Srbija će po drugi put na SP igrati produžetke.

07.30 - Počelo i drugo poluvreme. Bez promena u timu Srbije.

07.16 - Kraj prvog poluvremena, bez golova na meču 0:0. Dobra igra naših omladinaca koji su stvarali šanse, ali nisu uspeli da ih pretvore u pogodak.

06.30 - Počeo meč Srbije i selekcije Sjedinjenih Američkih Država posle kog će biti poznat i treći polufinalista Svetskog prvenstva na Novom Zelandu. Plasman u polufinale već su obezbedili Brazil i Mali.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво