Читај ми!

Novi poraz Srbije, viza za Francusku nemoguća misija

Danska – Srbija 2:0 (kraj). "Orlovi" zabeležili novi neuspeh u kvalifikacijama za EP naredne godine, Danska u Kopenhagenu slavila sa 2:0. Srbija nije uspela da materijalizuje periode bolje igre, domaćini neumoljivi ispred Stojkovića.

Otišli su u Kopenhagen sa željom da se vrate u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, vratili su se sa novim porazom. Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je novi poraz u ovom ciklusu, ovoga puta Danska je bila bolja - 2:0.

Možda ne toliko bolja, koliko konkretnija, organizovanija, efektnija... Imali su izabranici Radovana Đurčića nekoliko prilika da okrenu rezultat u svoju korist, fer je reći da im je nedostajalo i malo sportske sreće, ali je očigledno da u našoj reprezentaciji nešto opasno ne štima.

Doduše, poveli su Danci iz prve opasnije akcije na meču, strelac je posle asistencije Bendtnera bio Jusuf Polsen.

U tim trenucima nije delovalo da Srbija može bilo šta da učini na meču. Pozitivnu atmosferu je pokrenuo Vladimir Stojković, koji je u 34. minutu odbranio penal Danijelu Ageru, ali ni to nije bilo dovoljno da se u potpunosti promeni mentalitet naših igrača.

Drugo poluvreme delovalo je mnogo angažovanije i ozbiljnije. Mitrović je imao veliku šansu da izjuednači rezultat, ali je Kasper Šmajhel, kao nekada njegov otac Piter, panterski intervenisao i skrenuo loptu u prečku.

Imao je šansu i Adem Ljajić, ali je ponovo Šmajhel bio na mestu. Pokušao je još jednom i Aleksandar Mitrović, ali lopta prosto nije htela u mrežu danskog gola.

Za sve propuštene prilike Srbija je kažnjena u 87. minutu, kada je Jakob Poulsen iskoristio grešku Ljubomira Fejse i rutinski savladao Stojkovića, postavivši konačan rezultat - Srbija–Danska 2:0.

Meč je odigran na kišovitom Parken stadionu u Kopenhagenu, a glavni arbitar meča bio je Bjern Kujpers iz Holandije.

Srbija je tako ostala na pretposlednjem mestu grupe I sa jednim osvojenim bodom, koliko ima i Jermenija, dok je Danska druga sa 10.

Ovako je protekao meč u Kopenhagenu:

22.36 - Završen je meč, Danska - Srbija 2:0.

22.29 - GOL! U jeku napada Srbije, Danska organizuje kontranapad i Jakob Poulsen u 87. minutu duplira prednost domaćina.

21.50 - Velika prilika za Srbiju! Na centaršut Kolarova, Mitrović šutira glavom, ali Šmajhel odbija loptu do prečke...

21.47 - Nastavljen je meč u Kopenhagenu.

21.32 - Poluvreme, Danska - Srbija 1:0.

21.20 - Penal za Dansku, Nastasić je oborio Hojbjerga, ali Vladimir Stojković brani penal Ageru!

21.00 - GOL! Danska od 13. minuta vodi sa 1:0, golom Jusufa Polsena.

20.47 - Počeo je meč na Parken stadionu.

20.40 - Igrači su na terenu, očekuje se intoniranje himni dve reprezentacije.

20.20 - Poznati su sastavi timova:

Danska: Šmajhel, Jakobsen, Kjaer, Ager, S. Poulsen, Hojbjerg, Kvist, Kron-Deli, Eriksen, J. Poulsen i Bendtner.

Srbija: Stojković, Ivanović, Maksimović, Nastasić, Kolarov, Fejsa, Matić, Marković, Tošić, Ljajić i Mitrović.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво