Читај ми!

Paunović: Želimo da idemo do kraja

Selektor reprezentacije Srbije uzrasta do 20 godina Veljko Paunović rekao je da se ekipa neće zadovoljiti samim plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, i dodao da je veoma motivisana kako bi došla do same završnice.

Omladinci Srbije plasirali su se među osam najboljih reprezentacija sveta pošto su Mađarsku pobedili posle produžetaka – 2:1, a naredni rival u nedelju je selekcija SAD.

"Protiv Mađarske tim je položio veliki ispit zrelosti i siguran sam da smo pobedom dobili dodatnu motivaciju i snagu da istrajemo do samog kraja. Isto tako teška, možda i teža utakmica nas čeka sa SAD, ali na ovakvom takmičenju lakih protivnika nema, naročito kada su eliminacije. Dobro poznajemo Amerikance, kao i oni nas, nema nikakvih tajni. Siguran sam da će momci još jednom pokazati kakvo lavovsko srce imaju", rekao je Paunović.

Fudbaler Nemanja Maksimović ističe da je zadovoljstvo ispisivati istoriju u dresu reprezentacije Srbije.

"Kada znaš da ceo tim daje sve od sebe, da svi ginemo jedan za drugog, onda ne postoji nikakav umor koji ne može da se savlada. Mađari su bili sjajni, nisam očekivao da će igrati na tako visokom nivou, imali smo pakleno težak posao i sreća, koju smo apsolutno zaslužili, bila je uz nas", naveo je neumorni vezista.

Zamenik kapitena je rekao da ne postoji favorit u meču protiv SAD.

"Nadam da ćemo imati više prostora u napadu jer i SAD hoće da igraju ofanzivno. Ostvarili su veliki uspeh kao i mi, ali verujem da se mi tu nećemo zaustaviti. Šanse su podjednake, nema favorita i odlučivaće nijanse. Na nama je da ponovimo igru iz mečeva u grupi, a takođe da imamo voljni momenat kao sa Mađarima i ne bi trebalo da bude problema", zaključio je Maksimović.

U tim Srbije se posle suspenzije vraća Sergej Milinković-Savić, a sanirani su i stomačni problemi Mijata Gaćinovića, dok će duel sa Amerikancima zbog crvenog kartona preskočiti Milan Gajić.

Četvrtfinalna utakmica SP između Srbije i SAD igra se nedelju od 6.30 po srpskom vremenu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво