Читај ми!

Zvezda pričala sa Žigićem i Krasićem, ali...

Miodrag Grof Božović obavio je prozivku i označio početak priprema Crvene zvezde za novu sezonu. Okrnjen sastav (istina, mnogo igrača je povređeno ili sa svojim reprezentativnim selekcijama) nameće priču o pojačanjima u Ljutice Bogdana. Zvezdan Terzić je istakao da je bilo razgovora sa Nikolom Žigićem i Milošem Krasićem, ali da nije previše realno da oni dođu u klub.

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za narednu sezonu, a novi trener Miodrag Božović na prvom treningu imao je na raspolaganju 22 igrača, uključujući i šestoricu omladinaca.

Zvezda će prvih nekoliko dana trenirati u Beogradu, a potom sledi odlazak u staru bazu - Terme Čatež u Sloveniji.

Za razliku od prethodne sezone na prozivci nije bilo Darka Lazovića, Miloša Bosančića i Aleksandra Kataija, a nije se pojavio ni Džošua Parker, koji će izvesno napustiti crveno-bele.

Opravdano, zbog obaveza na Prvenstvu sveta za omladince odsutni su bili Predrag Rajković, Marko Grujić, Vukašin Jovanović i Filip Manojlović, dok su sa mladom reprezentacijom, koja će igrati na šampionatu Evrope u Češkoj Aleksandar Kovačević i Marko Petković.

Naknadno će doći Vukan Savićević, koji ima utakmicu za mladu selekciju Crne Gore, a iz istog razloga kasniće i Makedonac Danijel Avramovski.

Na prvom treningu radili su: Damir Kahriman, Aleksandar Luković, Darko Lazić, Luka Jović, Savo Pavićević, Mamadu Mbođ, Miloš Cvetković, Marko Mijailović, Mihailo Ristić, Dušan Anđelković, Miloš Stojanović, Nenad Gavrić, Petar Orlandić, Viktor Onjilo, kao i pojačanje iz Sutjeske Vladimir Jovović.

Na raspolaganju Božoviću su i šestorica omladinaca: Jovan Vićić, Nikola Jovanović, Nenad Cvetković, Dušan Živković, Zlatko Iličić i Lazar Tufegdžić.

Zvezda će prvih nekoliko dana trenirati u Beogradu, a potom sledi odlazak u staru bazu - Terme Čatež u Sloveniji.

Terzić: Pričali smo sa Žigićem i Krasićem, ali...

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić potvrdio je da su vođeni pregovori sa nekadašnjim reprezentativcima Nikolom Žigićem i Milošem Krasićem, ali da je jako teško očekivati da se ti transferi realizuju.

"Razgovarali smo sa Žigićem i Krasićem, to su igrači koji bi doneli kvalitet, ali ipak nije lako dovesti igrača koji u inostranstvu više zarađuje na mesečnom nivou, nego što bi u Zvezdi dobio za godinu dana. Problem je i činjenica da imaju porodice, dugo su u inostranstvu, deca idu u školu", izjavio je Terzić na početku priprema za novu sezonu.

On je dodao da Zvezda neće žuriti sa pojačanjima, jer je trener Božović insistirao da se niko ne dovodi dok se ne upozna sa timom.

"Nadamo se da će Katai da se vrati, pošto smo sa Olimpijakosom napravili dogovor. Imamo dinamiku i planove, a želje su Gaćinović, Ivanić i Srnić. Međutim, i njih je teško dovesti, trenutno ni fizički nisu tu, imaju čvrste ugovore i u raskoraku smo između želja i mogućnosti".

Što se tiče dolaska Milana Rodića, on želi da dođe, napravljen je dogovor, ali Zenit otežava situaciju jer žele da počne pripreme sa klubom.

Prema Terzićevim rečima klub će uraditi sve da petorica mladih - Rajković, Jović, Ristić, Grujić i Jovanović ostanu, bar još jednu sezonu.

"U slučaju dobre ponude, insistiraćemo da svaki od njih ostane bar još sezonu na pozajmici", poručio je on.

Božović: Ne smemo pogrešiti sa pojačanjima

Trener crveno-belih Miodrag Božović rekao je da ekipa, uz dva-tri pojačanja, može da se bori za šampionsku titulu.

"Gledao sam dosta utakmica, otišao je praktično samo Lazović, uz nekoliko pojačanja očekujem borbu za najviši plasman", istakao je on i dodao da će učiniti sve da se ostvari što bolji rezultat na evropskoj sceni.

Božović je naveo i da nikako ne sme da se napravi greška prilikom izbora pojačanja.

"Ne želimo da se pojačamo samo da bismo to rekli. Više će se znati kada vidim sa čime raspolažem, a formiranje tima trebalo bi da se završi do početka prvenstva", poručio je Božović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво