Paunović: Polako koračamo ka cilju

Veljko Paunović zna da će naredni meč na Svetskom prvenstvu, protiv reprezentacije SAD, biti vrlo težak, ali kaže da je to njegovoj ekipi samo prepreka ka cilju.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je da je selekcija SAD kvalitetan tim, ali da se nada da će njegova ekipa proći i tu prepreku na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

"Amerikance dobro poznajemo, oni nas takođe. Igrali smo prijateljsku utakmicu, baš u Oklandu pre početka prvenstva, koju smo mi dobili sa 1:0, ali to neće moći da se poredi sa onim što nas čeka u nedelju", rekao je Paunović.

Fubaleri Srbije će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu igrati protiv reprezentacije SAD. Taj meč je na programu u nedelju od 6.30.

"Oni imaju jak mentalitet, vrlo su kvalitetan tim, sada činimo sve da se dobro pripremimo za taj duel i da nastavimo da radujemo naš narod. Čuli smo da se u Srbiji slavilo kao da je Nova godina i drago nam je zbog toga. Ovi momci su ti zaslužili, jer su pravi šampioni. Idemo dalje, znamo šta nam je cilj, polako koračamo ka njemu", rekao je Paunović.

Srbija je u osmini finala savladala Mađarsku sa 2:1 posle velikog preokreta. Mađarska je povela u 57. minutu golom Bencea Merva, a izjednačio je Ivan Šaponjić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Pobedu Srbiji doneo je Atila Talaber autogolom u 118. minutu.

"Imali smo jako težak posao, ali nismo gubili veru ni jednog trenutka da ćemo se vratiti, čak i onda kad smo bili u podređenom položaju. Posle izjednačenja, znao sam da ne možemo da izgubimo, ali smo rekli igračima pre produžetka da nećemo da čekamo penale, da moramo da damo gol. I u tome smo uspeli. Doduše, Mađari su ga dali umesto nas, ali treba naterati protivnika da napravi grešku, to je bila naša zasluga", zaključio je Paunović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво