Читај ми!

Srbija u četvrtfinalu SP!

Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina savladavši Mađarsku sa 2:1 (0:0) posle produžetaka u Danidinu na Novom Zelandu. "Orlići" će četvrtfinalu igrati u nedelju od 06.30 sa selekcijom SAD.

U regularnom toku utakmica je završena rezultatom 1:1, posle vrlo dramatične završnice u kojoj su se naši reprezentativci izborili za nerešen rezultat. Strelci su bili Mervo u 57. minutu za Mađarsku i Šaponjić u 90. za Srbiju.

Posle žestoke borbe "orlića" i stalnim napadima sa jednim igračem manje, plasman Srbiji među osam najboljih reprezentacija na svetu u uzrastu do 20 godina doneo je Mađar Talaber autogolom u 119. minutu, posle centaršuta Šaponjića.

Protivnik Srbiji u četvrtfinalu biće selekcija SAD, koja je sa 1:0 pobedila reprezentaciju Kolumbije.

Četvrtfinalni meč igraće se u Oklandu u nedelju od 6.30 po našem vremenu, naravno uz prenos na RTS-u.

Tok meča: 

08.29 - Kraj utakmice, Srbija je izborila plasman među osam najboljih mladih selekcija na Svetskom prvenstvu! 

08.27 - GOOOOOL! Autogolom Saladera u 119. minutu utakmice Srbija vodi sa 2:1! 

08.17 - Iako je Srbija u produžetke ušla sa igračem manje, to se na terenu ne primećuje. I na početku drugog produžetka, nekoliko šansi za naše napadače.  

08.11 - Kraj prvog produžetka. Drugi meč osmine finala, koji se u isto vreme igra na drugom terenu, između Malija i Gane, završen je pobedom Malija od 3:0.  

07.51 - Kraj 1:1. Igraće se produžeci. Posle dramatične završnice, u kojoj je Srbija izjednačila u prvom minutu nadoknade vremena, sudija je odsvirao kraj i drugog poluvremena. U produžetke Srbija ulazi sa igračem manje.  

07.49 - Srbija sa 10 igrača! Duel Gajića na levoj strani dovodi do prekida i drugog žutog kartona zbog koga Srbija ostaje sa 10 igrača.

07.48 - GOOOOOOOL! Šaponjić glavom postiže gol u prvom minutu nadoknade vremena!

07.45 - Gaćinović šutira, ali opet nedovoljno precizno. Još nekoliko minuta do kraja. 

07.41 - Nova dobra prilika za Srbiju, ali lopta posle nekoliko pokušaja naših igrača u kaznenom prostoru Mađarske, odlazi visoko iznad gola. Reprezentativci Srbije u stalnoj ofanzivi i šansama, ali nedostaje završni udarac.

07.30 - Mandić sjajno šutira, ali odlični golman Mađara ponovo brani! 

07.15 - Gol za Mađarsku! Janković u odličnoj šansi, ali se lopta odbija i Mađari uspevaju da jedan kontranapad realizuju u vođstvo od 1:0.

07.12 - Prva izmena kod Mađara. Izlazi Kečkeš, a u igru ulazi Atila Salader. Očigledno da je za ekipu Mađara problem kako zaustaviti Mandića, pa se selektor opredelio za ovu izmenu iz opreza da Kečkeš u nekom narednom duelu ne "zaradi" i drugi karton.

07.08 - Drugi žuti karton za Mađarsku. Posle duela u skoku sa Mandićem, kapiten Mađarske Kečkeš "zaradio" je žuti karton, drugi za njegovu ekipu. Početkom drugog poluvremena lopta gotovo stalno u posedu naših igrača.   

07.04 - Počelo je drugo poluvreme. Već u prvom minutu dva šuta na gol Mađarske, ali Šekelji na visini zadatka. 

06.55 - Završeno je prvo poluvreme osmine finala između omladinskih reprezentacija Srbije i Mađarske. Rezultat 0:0, uz nekoliko vrlo izglednih šansi "orlića" koje nisu realizovane zahvaljujući odličnim odbranama golmana Šekeljija. 

06.53 - Najbolja šansa i napad na utakmici! Mandić se probija po desnoj strani i sa desnog ugla peterca šutira, ali sjajnom intervencijom Šekelji ponovo uspeva da sačuva gol. U nastavku Mađari prave prekid, a zbog namernog faula Šalaju dobija prvi žuti karton na utakmici. 

06.43 - Posle kornera, nova šansa za gol. Posle centaršuta iz kornera sa leve strane, u gužvi se najbolje snašao Maksimović i sjajno šutirao, ali golman Mađarske Šekelji je oprezan i uspeva da odbrani mrežu.

06.35 - Najozbiljnija šansa za "orliće"! Grujić se probija do šesnaesterca Mađarske i šutira u gornji levi ugao gola Mađarske. Golman uspeva krajnjim naporom da loptu izbaci u korner. 

06.25 - Dobra šansa za Srbiju! Maksimović prolazi po desnoj strani i centrira sa ivice šesnaesterca, šut glavom Mandića sa ivice peterca, ali lopta odlazi kraj gola Mađarske. 

06.20 - Prvih petnaestak minuta duela ravnopravnih rivala protiče u taktičkoj igri na sredini terena. Po statistici, Mađarski igrači neznatno češće u posedu lopte, a naši reprezentativci imali par šutova prema golu, ali bez većih šansi za pogodak.

06.00 - Počela utakmica omladinskih reprezentacija Srbije i Mađarske.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво