Fifa negira da je Valke umešan u korupciju

Fifa je 2007. godine prosledila deset miliona dolara iz Južne Afrike svom visokom zvaničniku Džeku Vorneru, ali je odbacila navode da je u to umešan generalni sekretar organizacije Žerom Valke.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) negirala je da je generalni sekretar Žerom Valke umešan u korupciju oko "prosleđivanja" novca iz Južne Afrike.

Fifa je priznala da je 2007. godine prosledila deset miliona dolara iz Južne Afrike svom visokom zvaničniku Džeku Vorneru, ali je odbacila navode da je u to umešan Valke.

Fifa je saopštila da je u to vreme posredovala između Južne Afrike, koja je tada dobila organizaciju Mundijala 2010, i projekta pod nazivom "Podrška afričkoj dijaspori u karipskim zemljama".

"Uplata od deset miliona dolara bila je odobrena od strane predsednika Finansijskog komiteta i sprovedena u skladu sa pravilima Fife", kaže se u saopštenju.

Vorner je jedan od 14 ljudi optuženih za korupciju, od kojih su sedmorica uhapšena u Cirihu prošle srede, dva dana uoči izbora za predsednika Fife, po zahtevu za izručenje američkih vlasti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво