"Orlovi" se okupili u Staroj Pazovi

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi na početku priprema za prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana i kvalifikacioni meč za Prvenstvo Evrope protiv Danske.

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije pojavili su se svi igrači osim Branislava Ivanovića i Nemanje Matića, koji će se zbog obaveza u Čelsiju nacionalnom timu priključiti u četvrtak.

Selektor Radovan Ćurčić trenutno može da računa na 21 igrača:

Golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Željko Brkić (Kaljari), Živko Živković (Partizan)

Odbrana: Dušan Basta (Lacio), Nenad Tomović (Fjorentina), Nikola Maksimović (Torino), Matija Nastasić (Šalke), Stefan Mitrović (Frajburg), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Mehelen)

Vezni red: Radosav Petrović (Dinamo Kijev), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Gudelj (Ajaks), Luka Milivojević (Olimpijakos), Filip Đuričić (Sautempton), Adem Ljajić (Roma), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Filip Kostić (Štutgart).

Napad: Aleksandar Mitrović (Anderleht), Lazar Marković (Liverpul), Petar Škuletić (Lokomotiva Moskva)

"Meč protiv Danske je veoma bitan za naš položaj na tabeli. To je možda presudna utakmica za našu sudbinu u ovim kvalifikacijama. Bodovi su nam neophodni. Iskreno, veliki sam optimista pred susret sa Danskom, jer ne možemo ponoviti tako slabu igru kao u Beogradu", rekao je Petrović po dolasku u sportski centar.

Debitant u reprezentaciji Živko Živković rekao je da je spreman da uskoči u tim ako se to bude od njega tražilo.

"Imao sam dobru polusezonu iza sebe. Ovo je i nagrada za mene što sam došao u tako probrano društvo. Prošao sam mnogo selekcija i ovo mi nije ništa strano. Na meni je da se dokažem i da ubedim selektora da nije pogrešio što me je pozvao", rekao je golman.

Posle četiri odigrana kola Srbija se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, a ispred nje su Portugalija (devet), Danska i Albanija (po sedam).

Utakmica protiv Azerbejdžana igra se 7. juna u austrijskom Sankt Peltenu, a duel sa Dancima, na programu je 13. juna u Kopenhagenu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво