Figo: Izgubila je Fifa, izgubio je fudbal

Luiš Figo ocenio da je danas bio crn dan za fudbal u Cirihu, pošto smatra da je, pobedom Sepa Blatera, izgubio fudbal.

Nekadašnji fudbaler Portugala Luiš Figo ocenio je da je ponovnim izborom Sepa Blatera za predsednika Svetske fudbalske federacije "izgubio fudbal".

"Danas je bio još jedan crn dan u Cirihu. Fifa je izgubila, ali, pre svega, izgubio je fudbal, kao i svako ko istinski brine o fudbalu", rekao je Figo, koji je bio kandidat za predsednika Fife, ali se iz te trke povukao.

Blater je danas ponovo izabran za predsednika Fife na 65. Kongresu u Cirihu i pored velikog skandala koji poslednjih dana potresa tu organizaciju.

Fifu je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile nekoliko čelnika Fife u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

"Spreman sam da prihvatim tezu da je predsednik Fife odgovoran za sve, ali bih voleo da podelim tu odgovornost. Ne mogu da nadzirem sve u fudbalu. Imamo 209 članica i hiljade učesnika. Nije cela organizacija kriva za poslednji skandal, već je krivica individualna", rekao je Blater ranije danas.

Figo je naveo da ovakva izjava Blatera vređa inteligineciju ljudi.

"Gospodin Blater je bio veoma ciničan kada je rekao da nije mogao da kontroliše sve. To vređa inteligenciju ljudi. Da je gospodin Blater i malo brinuo o fudbalu, on bi se povukao iz trke. Ako ima i malo pristojnosti, on će podneti ostavku u narednih nekoliko dana", zaključio je Figo.

Platini: Ključne su promene u Fifi uprkos reizboru Sepa Blatera

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini ocenio je kao ključne promene u Svetskoj fudbalskoj federaciji aferu o korupciji u toj organizaciji, uprkos reizboru Sepa Blater za predsednika Fife.

"Ponosan sam što je Uefa branila i podržala promene u Fifi. Ta promena je za mene od ključnog značaja, jer ta organizacija mora da povrati svoj kredibilitet", rekao je Platini posle reizbora Blatera od kojeg je juče zatražio da podnese ostavku.

Platini je čestitao jordanskom princu na "kampanji koja je dovela do glasanja za predsednika" Fife.

Blater je u prvom krugu izbora za prvog čoveka Fifa dobio 133 glasa, od 206 važećih listića, dok je njegov protivkandidat jordanski princ Ali bin el Husein dobio 73.

Valke: Mundijali u Rusiji i Kataru uprkos aferi

Generalni sekretar Fife Žerom Valke izjavio je u Cirihu da će svetska prvenstva u fudbalu 2018. i 2022. godine biti održana u Rusiji i Kataru, uprkos korupcijskoj aferi koja pogađa tu organizaciju o organizaciji ta dva Mundijala.

"Fifa je žrtva i ona je podnela žalbu švajcarskom pravosuđu", rekao je Valke i podsetio da je Fifa 18. novembra podnela žalbu zbog sumnje o "pranju novca i organizaciji tih prvenstava".

 

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво