Božović: Godinama sanjam da vodim Zvezdu

Miodrag Grof Božović, moli navijače Crvene zvezde da budu strpljivi, jer je pred njim i njegovim timom veliki i težak posao. Zvezda koju sanjamo je moćan tim koji igra moderan i prepoznatljiv fudbal o kome Evropa treba da ponovo priča, objasnio je Božović.

Novi trener Crvene zvezde Miodrag Božović svestan je da je pred njim težak posao i zato je pozvao navijače da budu strpljivi, ali je i istakao da mu je san da crveno-beli postanu "moćan tim koji igra moderan i prepoznatljiv fudbal".

"Ja o pozivu Zvezde ne razmišljam i ne pregovaram... Ako sam slobodan, postoji samo jedan odgovor na poziv mog kluba. On je 'da' i 'odmah'", rekao je Božović agenciji Beta.

Božović je dodao da je javnosti malo poznato da je on 2010. godine bio trener Zvezde na jednu noć, ali da tada nije mogao da prihvati posao zbog važećeg ugovora u Rusiji.

"S mojim klubom nisam pregovarao ni o čemu osim o tome da li imamo istu viziju Zvezde. Kada sam razumeo da delimo iste snove i ambicije, 'pregovori', ili još bolje razgovori, bili su završeni. A Zvezda koju sanjamo je moćan tim koji igra moderan i prepoznatljiv fudbal o kome Evropa treba da ponovo priča", objasnio je Božović.

On je naveo da mu je velika čast što će predvoditi Zvezdu sa klupe.

"Nema veće časti nego voditi svoj klub na našoj Marakani i, verujte mi, sanjao sam o tome svih ovih godina koje sam proveo radeći u inostranstvu. Hvala (Slaviši) Kokezi na upornosti, upravi kluba na poverenju i navijačima koji su ovih dana pokazali koliko podržavaju poziv da vodim Zvezdu. Pred nama je težak posao, molim zvezdaše za strpljenje i podršku, a mi ćemo znati to da vratimo igrama i trofejima", rekao je doskorašnji trener Lokomotive iz Moskve.

Čelnik Crvene zvezde Slaviša Kokeza veruje da će Božović napraviti sistem, kao i da će u redovima crveno-belih biti angažovan na "duže staze".

"Dobili smo trenera koji će napraviti sistem, sjajnog pedagoga, velikog radnika, koji će biti angažovan na duže staze. Sa velikim ponosom i zadovoljstvom već sutra ću predložiti Upravnom odboru da imenuje Miodraga Božovića za trenera", rekao je Kokeza agenciji Beta.

Kokeza je završne razgovore s Božovićem, doskorašnjim trenerom Lokomotive iz Moskve, obavio u Crnoj Gori, na dan kada je Zvezda pre 24 godine osvojila titulu evrpskog prvaka.

"Srećan sam zato što je Crvena zvezda na dan kada slavimo 24 godine od osvajanja titule evropskog prvaka postigla dogovor s trenerom evropskog formata. Želim da kažem da s Miodragom Božovićem nismo imali pregovore jer je njegov stav bio da sa svojim klubom nema o čemu da pregovara i da se poziv Zvezde ne odbija. S Grofom nismo nismo razgovarli o prošlosti i sadašnjosti, već samo o budućnosti, odnosno o tome kakav tim treba da imamo kako bi Zvezda bila najbolja", naveo je Kokeza.

On je dodao da je Zvezda dobila trenera "evropskog formata s velikim međunarodnim iskustvom".

"Drago mi je što delimo istu viziju i iste snove. Želim da istaknem da će Zvezda dobiti trenera evropskog formata s velikim međunarodnim iskustvom, velikog radnika, ali i zakletog zvezdaša koji voli svoj klub i svestan je njegove veličine, snage i značaja. Zahvalan sam Grofu zato što je pokazao koliko voli svoj klub, zato što je pokazao hrabrost i zato što je njegov jedini odgovor na naš poziv bio - kada Zvezda zove moj odgovor se zna", zaključio je Kokeza.

Božović će na klupi Zvezde zameniti Nenada Lalatovića, koji je napustio klub na kraju sezone.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво