Maradona: Uživao sam dok su hapsili čelnike Fife

Legenda argentinskog (i svetskog) fudbala Dijego Maradona rekao je da je uživao dok je gledao hapšenje čelnika Fife optuženih za korupciju.

Švajcarska policija uhapsila je u sredu u Cirihu, po zahtevu američkih vlasti, sedmoricu zvaničnika Fife.

Maradona, koji je sa Argentinom osvojio titulu svetskog prvaka 1986. godine, a čija je karijera obeležena skandalima sa alkoholizmom i zavisnošću od narkotika, dugogodišnji je kritičar Fife i njenog predsednika Sepa Blatera.

"Vreme je da se Fifa suoči sa istinom. Govorili su da sam lud, ali je sada jasno šta je prava istina i uživam u njoj", rekao je Maradona za argentinski radio La Red.

Američke vlasti saopštile su da je ukupno devet fudbalskih zvaničnika i pet predstavnika sportskih medija optuženo da je primilo mito čija vrednost prevazilazi 150 miliona dolara.
Istraga je pokazala razrađenu šemu pranja novca, saopštilo je američko tužilaštvo.

Maradona je, verovatno je i sam zaboravio koliko puta, optuživao Blatera da vodi fudbalsku organizaciju kao mafiju.

"Oni u suštini mrze fudbal. Oni mrze transparentnost. Dosta je sumnjivih dilova, dosta je laganja naroda", poručio je Maradona, koji je za predstojeće izbore za predsednika Fife koji treba da budu održani u petak, ako se nešto drastično ne promeni, podržao jordanskog princa Ali Bin el Huseina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво