Uefa zatražila odlaganje izbora za predsednika Fife

Evropska fudbalska unija zatražila je da se odlože izbori za predsednika Svetske fudbalske federacije i da će razmisliti o bojkotu ovonedeljnog kongresa, posle hapšenja čelnika Fife u Cirihu.

Generalni sekretar Uefe Đani Infantino rekao je da je istraga o korupciji u Fifi "narušila ugled fudbala" i da će evropski fudbalski savezi odlučiti da li će bojkotovati kongres Fife u Cirihu. Dvodnevni kongres počinje u četvrtak, a za petak je planiran izbor za predsednika te organizacije. Infantino je rekao da Uefa želi "promenu vođstva" u Fifi, da se kongres odloži, a da se novi izbori održe za šest meseci.

Uefa je saopštila da je hapšenje zvaničnika Fife spušta ugled fudbala, ali i dokazuje da je korupcija duboko ukorenjena u toj organizaciji. Izvršni odbor je zasedao u Varssavi, gde je se igra finale Lige Evrope izmedju Sevilje i Dnjepra.

"UEFA je duboko šokirana i tužna zbog nemilih događaja, koji su katastrofa za Fifu i kaljaju ugled fudbala. To pokazuje da su neophodne promene, a predstojechi Kongres Fife rizikuje da se pretvori u farsu i zato će Evropske asocijacije razmisliti da li će prisustovati. Postojeći sistem ubija fudbal", navodi se u saopštenju Uefe. Iz Uefe poručuju da snažno veruju da će Kongres Fife, na kome će se birati predsednik, biti odložen.

Predsednik Fife Sep Blater kandidovao se za svoj peti mandat, a njegov protivkandidat je jordanski princ Ali bin El Husein, koga je podržala Uefa.

Mediji su prethodnih dana naveli da je Blater veliki favorit za novi četvorogodišnji mandat.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво