Partizan proslavio osvajanje 26. titule

Fudbalski klub Partizan proslavio je u Hotelu "Kraun plaza" 26. šampionsku titulu pred više od 300 zvanica.

Predsednik crno-belih Zoran Popović zahvalio je svima koji su doprineli da se titula vrati u Humsku i osvoji sedmi put u poslednjih osam godina.

On je podsetio na nekoliko prethodnih burnih meseci i činjenicu da je nova uprava u pauzi bila prinuđena da se odrekne najboljeg strelca Petra Škuletića.

"Bili smo prinuđeni da donosimo odluke koje su na prvi pogled bile kontradiktorne, da angažujemo pojačanja, da se odreknemo najboljeg strelca, ali i da obezbeđujemo finansijska sredva za funkcionisanje", rekao je Popović na proslavi u beogradskom hotelu.

"Doneli smo nepopularnu odluku o smeni stručnog štaba usred takmičenja i u trenutku kada je izgledalo da nam titula izmiče. Uprava je preuzela odgovornost, odluka je bila rizična, ali je dala rezultat. Naravno da prethodni štručni štab ima zasluge za osvajanje titule".

Popović je istakao da deo fudbalske javnosti potcenjuje domaće takmičenje, ali dodao da nimalo nije lako osvojiti titulu u Srbiji, posebno igračima Partizana, jer su pod velikim pritiskom.

"Porazom u finalu Kupa doživeli smo neuspeh i to moramo da priznamo. Taj neuspeh nas neće obeshrabriti, shvatićemo ga kao pouku, kao sliku naše trenutne slabosti i šta moramo da menjamo i ispravljamo", naveo je prvi čovek Partizana.

Popović je na kraju podsetio da je bilo zlonamernirnih teoretičara zavere da će crno-beli prepustiti titulu i da je ta atmosfera predstavljala dodatni problem i opterećenje. Borba za tituli nas je okupirala, ali nije sprečila da radimo i na ostalim stvarima u klubu. Posle više godina dobili smo generalnog sponzora, ali i još nekoliko novih partnera", zaključio je Popović.

Svečanosti i proslavi Partizana prisustvovalo je rukovodstvo crno-belih, kompletan stručni štab sa igračima, kao i brojni nekadašnji fudbaleri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво