Uefa postavila pitanja, FSS zakazao sednicu Izvršnog odbora

Iz evropske kuće fudbala (UEFA) stigle su "packe" Fudbalskom savezu Srbijer povodom mnogih spornih pitanja u domaćem fudbalu, pre svega zbog navodne povezanosti nekih funcionera sa kladionicama! S tim u vezi, na sajtu FSS objavljeno je saopštenje i zakazana je sednica Izvršnog odbora.

Kao reakciju na dobijena pitanja iz Niona, Izvršni odbor FSS-a zakazao je za prvi dan juna sednicu na kojoj će se razmatrati dobijene primedbe, ali i druga aktuelna pitanja u srpskom fudbalu.

Navodno, u Uefi imaju saznanja da su pojedini domaći fudbalski funkcioneri povezani sa sportskim kladionicama!? 

Saopštenje koje je objavljeno na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Srbije prenosimo u celosti: 

"Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije biće održana u ponedeljak, 1. juna 2015. godine. Sastanak će biti održan u prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi, a predsedavaće Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

U prethodnom periodu na određenim teritorijama fudbalske Srbije viđena su razna dešavanja koja su primarno imala za cilj izazivanje problema u danima koji prethode izuzetno značajnom takmičarskom trenutku - kvalifikacionoj utakmici "A" reprezentacije u Danskoj, učešća Mlade reprezentacije na Prvenstvu Evrope u Češkoj i Omladinske reprezentacije uzrasta do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Poštujući to, kao i činjenicu da je takmičarska sezona u Jelen Superligi i Prvoj ligi Srbije (izuzev susreta baraža) završena proteklog vikenda, FS Srbije nije želeo da komentarima i javnim nastupima naruši mir potreban za sprovođenje brojnih akcija.

U tom cilju, zakazana je pomenuta sednica Izvršnog odbbora, na kojoj će biti analizirana sva važna i aktuelna pitanja. Između ostalog, biće analizirano i odlučivano o sledećim pitanjima:

- Aktuelno stanje u FS Vojvodine
- Regularnost takmičenja u okviru Jelen Superlige i Prve lige Srbije
- Povezanosti određenih klupskih rukovodstava sa kladionicama prema podacima dobijenim iz Uefe- Aktivnosti po terenu određenih članova fudbalske organizacije po teritorijama za koje nisu nadležni
- Razmatranje današnje inicijative FS Beograda o održavanju prevremenih izbora.

Takođe, biće reči i o svim drugim važnim temama. Sednica članova "fudbalske Vlade" svakako je najbolje mesto za analizu i odlučivanje o smernicama rada i delovanja FS Srbije.

O poslednjim dešavanjima FS Srbije će, u skladu sa svojim pravima i obavezama, obavestiti nadležne instance u Uefi i Fifi", stoji u saopštenju FSS-a.

Iako je sezona skoro gotova, na domaćoj fudbalskoj sceni uzbuđenja neće manjkati... 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво