Hal ispao, Njukasl opstao, bruka Liverpula

Fudbaleri Njukasla igraće u Premijer ligi i naredne sezone, pošto su pobedili Vest Hem sa 2:0 (0:0) u utakmici poslednjeg kola engleskog prvenstva. U Čempionšip se sele Kvins Park Rendžers, Barnli i Hal, Liverpul se obrukao protiv Stouka – 1:6.

Njukaslu je trijumf nad londonski timom bio neophodan kako ne bi zavisio od drugih rezultata, što je i učinio golovima Muse Sisoka u 54. i Jonasa Gutjereza u 88. minuta, posle čega je počelo slavlje na Sent Džejms Parku.

Hal nije uspeo da trijumfuje iako je od 77. minuta imao igrača više jer je crveni karton dobio Maruan Felaini, ali i da je zabeležio tri boda ne bi opstao u Premijer ligi.

Novi šampion Premijer lige, londonski Čelsi se pobedom oprostio od svojih navijača, pošto je se 3:1 savladao Sanderlend.

Golove za Čelsi postigli su Dijego Kosta iz jedanaesterca u 37. minutu i Loik Remi u 70. i 88. minutu, dok je jedini pogodak za Sanderlend postigao Stiven Flečer u 26. minutu.

Ekipa Žozea Morinja je sezonu završila sa 87 bodova, dok je Sanderlend na 16. mestu sa 38 bodova. 

Najveće iznenađenje kola priredili su fudbaleri Stouka jer su deklasirali Liverpul sa 6:1. Domaći sastav nije poznat kao tim koji postiže dosta golova, ali danas je posebno raspoložen bio u prvom poluvremenu kada je dao pet pogodaka.

Mrežu "crvenih" načeo je Mame Diuf golovima u 22. i 26. minutu, goleadu je nastavio Džonatan Volters četiri minuta kasnije, dok su se do poluvremena u strelce upisali i Čarli Adam i Stiven N'Zonzi.

Jedini gol za Liverpul postigao je, u svom poslednjem meču za ekipu sa Enfilda, kapiten Stiven Džerard u 70. minutu, a konačan rezultat postavio je Piter Krauč četiri minuta pre kraja meča.

Liverpul je sezonu završio na šestom mestu na tabeli sa 62 boda, a Stouk je deveti sa 51 bodom. 

U ostalim utakmicama Lester je na svom terenu pobedio Kvins Park Rendžers sa 5:1, Arsenal je na Emirejtsu pobedio Vest Bromvič sa 4:1, a Mančester siti pobedio je Sautempton kao domaćin sa 2:0.

Kristal Palas je pobedio na svom terenu Svonsi sa 1:0, a istim rezultatom Totenhem je u Liverpulu pobedio Everton, a Barnli u Birmingemu Aston Vilu.

Iz Premijer lige, šampion Čelsi će igrati u Ligi šampiona, a direktan plasman u to takmičenje izborili su drugoplasirani Mančester siti i trećeplasirani Arsenal.

U kvalifikacijama za to elitno takmičenje igraće Mančester junajted koji je četvrti. U Ligi Evropa igraće petoplasirani Totenhem, a Liverpul sa šestog mesta ide u kvalifikacije za to takmičenje.

U Premijer ligu ulaze Bormaut i Votford, kao i pobednik duela između Noriča i Midlsboroa.

Rezultati i strelci 38. kola:

Njukasl - Vest Hem 2:0 (Sisoko 54, Gutjerez 85)
Hal - Mančester junajted 0:0
Arsenal - Vest Bromvič Albion 4:1 (Volkot 4, 14, 37, Vilšer 17. - Mekoli 57)
Aston Vila - Barnli 0:1 (Ings 6)
Čelsi - Sanderlend 2:1 (Kosta 37. pen, Remi 70, 88. - Flečer 26)
Everton - Totenhem 0:1 (Kejn 24)
Stouk - Liverpul 6:1 (Dijuf 22, 26, Valters 30, Adam 41, N'Zonzi 45, Krauč 87. - Džerard 70)
Mančester siti - Sautempton 2:0 (Lampard 31, Aguero 88)
Kristal Palas - Svonsi 1:0 (Šamak 57)
Lester - KPR 5:1 (Vardi 16, Olbrajton 43, Uljoa 51, Kambijaso 52, Kramarić 86. - Ostin 58)

Tabela: Čelsi 87 bodova, Mančester siti 79, Arsenal 74, Mančester junajted 69, Totenhem 64, Liverpul 62, Sautempton 60, Svonsi 56...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи