Eto spasao Sampdoriju, pobeda Fjorentine

Fudbaleri Empolija i Sampdorije remizirali su 1:1 (1:0) u utakmici pretposlednjeg 37. kola italijanske Serije A. Timu Siniše Mihajlovića potreban bod protiv Parme kako bi se plasirao u kvalifikacije za Ligu Evrope. Fjorentina pobedom nad Palermom 3:2 obezbedila učešće u Ligi Evrope.

Empoli je bio na pragu pobede nad Đenovljanima jer je golom Manuela Pućarelija vodio do finiša, ali je Samjuel Eto u nadoknadi vremena izjednačio rezultat.

Ekipi Siniše Mihajlovića je u poslednjem kolu protiv Parme na Ferarisu potreban bod kako bi izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, iako je uspela samo jednom da trijumfuje u poslednjih devet utakmica.

Fudbaleri Fjorentine pobedili su u gostima ekipu Palerma sa 3:2 (2:1). Tim Vićenca Montele slavio je golovima Josipa Iličića u 23, Alberta Đilardina u 33. i Mikela Alonsa u 78. minutu, dok su strelci za Palermo bili Mate Jajalo u 26. i Davide Rigoni u 69. minutu.

Fjorentina se sa nova tri boda vratila na petu poziciju i od naredne sezone igraće u Ligi Evrope. Srpski fudbaler Nenad Tomović odigrao je svih 90 minuta za "ljubičaste".

Pobede su zabeležili još Kaljari i Sasuolo, koji su minimalnim rezultatima na gostovanju bili bolji od Čezene, odnosno Udinezea.

Kjevo je uspeo da u finišu izbori remi protiv Atalante preko Serđa Pelisija, a zanimljiva utakmica viđena je u Parmi, koja je igrala 2:2 sa Veronom.

Rezultati i strelci:
Empoli - Sampdorija 1:1 (Pućareli 57. - Eto 90)
Kjevo - Atalanta 1:1 (Pelisije 88. - Gomez 48)
Čezena - Kaljari 0:1 (Sau 90)
Palermo - Fjorentina 2:3 (Jajalo 26, Rigoni 69. - Iličić 23, Đilardino 33, Alonso 78)
Parma - Verona 2:2 (Nočerino 21, Varela 36. - Toni 42, 80. penal)
Udineze - Sasuolo 0:1 (Manjaneni 70)
Večeras:
Milan - Torino (20.45)
Subota:
Juventus - Napoli 3:1 (Pereira 13, Sturaro 77, Pepe 90. - David Lopez 50)
Đenova - Inter 3:2 (Pavoleti 24, Lestijen 41, Kučka 89. - Ikardi 19, Palasio 30)
Ponedeljak:
Lacio - Roma (18)

Tabela: Juventus 86 bodova, Roma 67, Lacio 66, Napoli 63, Fjorentina 62, Đenova 59, Sampdorija 55, Inter 52, Torino 51...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво