Napredak u baražu, Lazović se oprostio pobedom, remi u Čačku

Nakon trideset odigranih kola završeno je takmičenje u Jelen Superligi Srbije. Spartak se pobedom u poslednjem kolu spasao baraža, u kojem će igrati kruševački Napredak. Zvezda pobedila Mladost (3:1) na oproštaju Darka Lazovića, a Partizan remizirao u Čačku sa Borcem (3:3).

Fudbaleri Napretka igraće u baražu za opstanak u Super ligi Srbije, pošto su u Kruševcu izgubili od Rada sa 2:3, u utakmici poslednjeg 30. kola.

Rad je poveo u šestom minutu golom Miloša Stanojevića, a vođstvo je duplirao Vladimir Rodić u 27. minutu. Napredak je smanjio u 33. minutu preko Ibrahima Mamame Ndiajea, a dva gola prednosti "građevinarima" doneo je Matija Ljujić u 55. minutu. Konačan rezultat postavio je Marko Paunović u 61. minutu.

Napredak je tako sezonu završio na 14. mestu na tabeli koje vodi u baraž sa trećeplasiranom ekipom iz Prve lige Srbije - Metalcem. Ti mečevi su na programu 27. i 31. maja.

Ekipa iz Kruševca ima je sezonu završila sa 31 bodom, a Rad na šestom mestu sa 43 boda.

Pre poslednjeg kola i Spartak je pokušavao da izbegne plasman u baraž, a to mu je uspelo pobedom na domaćem terenu protiv Čukaričkog.

Pobedonosni gol za domaći tim postigao je Andrej Mrkela u 24. minutu. On je posle asistencije Đorđa Ivanovića, obišao protivničkog golmana i bez problema poslao loptu u praznu mrežu.

Lazović se pobedom oprostio od Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su završili ovu sezonu, pošto su u Beogradu pobedili Mladost iz Lučana sa 3:1, u 30. kolu Super lige Srbije.

Utakmica koja je odigrana pred oko 8.000 navijča nije imala nikakvog takmičarskog značaja. Zvezda je već ranije obezbedila drugo mesto, dok Mladost nije mogla da ispadne, niti da ide u baraž.

Ovo je bila utakmica na kome se domaći teren oprostio od trenera Nenada Lalatovića, kao i fudbalera Darka Lazovića, kome je ovo bio poslednji meč za crveno-bele, pošto na kraju sezone ide u Đenovu.

Lazović je u ovoj utakmici nosio kapitensku traku oko ruke, a njemu je pre početka meča predsednik kluba Svetozar Mijailović uručio uramljen Zvezdin dres sa njegovim brojem osam, a preko video-bima je emitovan kratak film zahvalnosti.

Ova utakmica će ostati upamćena i po tome što je Zvezda prvi put u novijoj istoriji u protokolu imala samo 15 igrača, odnosno samo četvoricu na klupi za rezerve. Luka Jović je povređen, a Predrag Rajković, Marko Grujić i Vukašin Jovanović su otišli na Novi Zeland sa mladom reprezentacijom.

Rivali su zbog svega toga odigrali otvoren i relativno uzbudljiv za domaće prilike. Golove za Zvezdu postigli su Petar Orlandić u 25. i 45. minutu, kao i Saša Stojanović u 90. Strelaz za Mladost o je Jevgen Pavlov u 34. minutu.

Mladost je najbolju priliku u prvom poluvremenu imala u 24. minutu, kada je Predrag Živadinović iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Efikasan remi Borca i Partizana u Čačku

Fudbaleri Borca i Partizana odigrali su u Čačku nerešeno 3:3 u utakmici poslednjeg, 30. kola Super lige Srbije.

Partizan je još ranije obezbedio titulu šampiona, 26. u klupskoj istoriji, a sezonu je završio sa 71 bodom, dok je Borac na 13. mestu sa 33 boda.

Partizan je na današnjem meču poveo u 15. minutu, a dobru akciju crno-belih završio je Predrag Luka. Posle dobrog centaršuta sa desne strane šutirao je Nikola Ninković, njegov šut je odbranio golman Borca, ali je na odbijenu loptu natrčao Luka i sa nekoliko metara sproveo je u gol.

Deset minuta kasnije Borac je izjednačio. Ognjen Ožegović je izbio sam pred Živka Živkovića i bez većih problema poravnao rezultat. Međutim, samo minut kasnije Partizan je ponovo poveo, pošto je grešku domaćih igrača iskoristio Nenad Marinković i lobovao golmana Borca Vladimira Bajića.

Na samom početku drugog dela igre Borac je ponovo stigao do nerešenog rezulatata, a strelac u 49. minutu bio je Đuro Zec na asistenciju Ožegovića.

U 56. minutu Borac je stigao do preokreta, pošto je mrežu Partizana zatresao Miljan Mutavdžić. Posle akcije Stefana Živkovića po levoj strani, usledio je centaršut, loptu je prvo zakačio Mario Maslać, da bi na nju potom natrčao Mutavdžić i poslao je u gol.

Šampion Srbije je do boda u Čačku stigao u 79. minutu. Maslać je u kaznenom prostoru oborio Nemanju Petrovića, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Petar Grbić.

Ovako je protekao poslednji dan sezone u Superligi: 

19.05 - Završeni su mečevi poslednjeg, 30. kola Jelen Superlige Srbije. Evo kompletnih rezultata:

Borac - Partizan 3:3
(Ožegović 25, Đuro 49, Mutavdžić 56 - Luka 17, Marinković 26, Grbić 80p)

Crvena zvezda - Mladost 3:1
(Orlandić 26, 45+3, Stojanović 90+3 - Pavlov 33)

Jagodina - OFK Beograd 5:3
(Martinović 9, Savković 9, 23, Džurić 28p, Antonijević 53 - Duronić 65, Zarubica 70, Matović 86)

Napredak - Rad 2:3
(Ndiaje 39, Paunović 61 - Stanojević 6, Rodić 27, Ljuljić 56)

Novi Pazar - Donji Srem 2:0
(Rusmir 27, Kostić 90+2)

Spartak - Čukarički 1:0
(Mrkela 24)

Vojvodina - Radnički Kg 3:1 
(Novaković 35, Ivanić 53, Stojanović 83 - Stević 89)

Radnički Niš - Voždovac 0:0 

17.47 - Poluvreme, rezultati: 

Borac - Partizan 1:2, Crvena zvezda - Mladost 2:1, Jagodina - OFK Beograd 4:0, Napredak - Rad 1:2, Novi Pazar - Donji Srem 1:0, Radnički Niš - Voždovac 0:0, Spartak - Čukarički 1:0, Vojvodina - Radnički 1923 1:0.

17.00 - Počeli mečevi poslednjeg kola prvenstva Srbije, igraju:

Borac - Partizan, Crvena zvezda - Mladost, Jagodina - OFK Beograd, Napredak - Rad, Novi Pazar - Donji Srem, Radnički Niš - Voždovac, Spartak - Čukarički, Vojvodina - Radnički 1923.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво