Milano bez evropskog fudbala, Juve proslavio titulu

Inter poražen od Đenove i tako se pridružio gradskom rivalu na kauču, sa koga će moći da prate Lifu šampiona i Ligu Evrope naredne sezone. Fudbaleri Juventusa pobedom protiv Napolija proslavili titulu. Navijači obeležili 30 godina od tragedija na Hejselu.

Fudbaleri Đenove pobedili su na svom terenu Inter sa 3:2 u utakmici 37. kola italijanske Serije A.

Đenova je ovim trijumfom, kolo pre kraja šampionata, sebi obezbedila najmanje plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa, dok je Inter ostao bez šansi da se plasira u isto takmičenje.

Imajući u vidu da ni Milan nije izborio igranje evropskog fudbala, sasvim je očevidna kriza koja trese ovaj, po svemu, fudbalski grad.

Inter je u prvom poluvremenu dvaput imao prednost, ali je Đenova oba puta veoma brzo dolazila do izjednačenja, a potom i u završnici susreta, odnosno u 89. minutu došla do pobede.

„Nerazuri" su prvi put poveli u 19. minutu golom Maura Ikardija, da bi izjednačenje Đenovi doneo Leonardo Pavoleti u 24.

Inter je do nove prednosti došao u 30. minutu, a strelac je bio Rodrigo Palasio, a izjednačio je Maksim Lestijen u 41.

Pobedu ekipi Đenove doneo je Juraj Kucka u 89. minutu posle centaršuta Edenilsona iz slobodnog udarca.

Đenova kolo pre kraja šampionata zauzima peto mesto sa 59 bodova, dok je Inter osmi sa 52.

Fudbaleri Juventusa su proslavili titulu u meču sa Napolijem, a navijači nisu zaboravili da obeleže 30 godina od velike tragedije na Hejselu, kada je na briselskom stadionu, u finalu Kupa šampiona koje je „stara dama" igrala sa Liverpulom, poginulo 39 italijanskih fanova.

U poslednjoj utakmici u Torinu ove sezone, „bjankoneri" su bili ubedljivi (3:1). Strelci za tim Masimilijana Alegrija bili su Perejra, Sturaro i Pogva. Jedini pogodak za Napolitance postigao je David Lopes.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара