Paunović: Bićemo spremni za Urugvaj

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović rekao je da ekipa sa velikim nestrpljenjem iščekuje početak Svetskog prvenstva i premijerni meč protiv Urugvaja.

Ekspedicija selekcije Srbije juče je doputovala na Novi Zeland, gde će u D grupi šampionata sveta igrati protiv Urugvaja, Malija i Meksika.

"Odradili smo već dva treninga na Novom Zelandu i zadovoljan sam načinom na koji su igrači podneli ove ekstremne napore i prilagodili se uslovima. Na drugom treningu više se osetio umor, što je i logično, a potpuno prilagođavanje očekujemo tek od ponedeljka, nakon prijateljske utakmice sa Amerikom", rekao je Paunović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je poručio da će zbog lakše povrede prijateljski meč protiv SAD u nedelju propustiti golman Predrag Rajković.

"Ne verujem da ćemo Rajkovića izlagati naporima u prijateljskoj utakmici, pružićemo šansu drugoj dvojici golmana, ali očekujem da ga naša medicinska služba osposobi za start šampionata protiv Urugvaja. Na lakšu povredu se požalio i Radovan Pankov, ali je drugi trening odradio bez problema".

Paunović je istakao da tim ima sve neophodne uslove, ali i potreban mir uoči prvenstva.

"Sve ide kako smo planirali, odlično je što smo došli ranije na Novi Zeland i do prve utakmice sa Urugvajem imamo dovoljno vremena da budemo na maksimumu. Tempiramo formu upravo za taj 31. maj i prvi meč u grupi D, koji sa nestrpljenjem očekujemo", zaključio je Paunović.

Srbija će prvi meč na turniru igrati 31. maja protiv Urugvaja od 16 sati po lokalnom vremenu. Onda, 3. juna od 19 sati, igra protiv Malija, a 6. juna od 16 časova protiv Meksika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво